Ayak ve tırnaklardaki değişikliklere dikkat. Ölümcül hastalığın belirtisi olabilir

Ayak ve tırnaklardaki değişikliklere dikkat. Ölümcül hastalığın belirtisi olabilir
Uzmanlar ayak ve tırnaklardaki değişikliğe dikkat çekti.

Uzmanlar ayak parmaklarında ve tırnaklarında farklılıkların ölümcül hastalıklara işaret edebileceği konusunda uyardı.

TGRT Haber’de yer alan bilgilere göre, ayak parmaklarındaki değişikliklerin ciddi hastalıklar konusunda bir uyarı olabileceği konusunda açıklamalarda bulundu.

“Sessiz katil” diye tanımlanan kolesterol, damar tıkanıklığı gibi ölümcül hastalıkların ilk işaretinin ayak parmaklarda aranabileceğini belirttiler.

Harley Street Clinic''teki danışman kardiyolog Dr. Sami Firoozi, Nottingham Post''a yaptığı açıklamada ayak tırnaklarınızın kırılgan hale geldiğini veya herhangi bir yaşam tarzı değişikliği olmadan yavaş büyüdüğünü fark edildiğinde mutlaka doktora başvurulması gerektiğini belirtti.

Firoozi, ayak parmaklarında ve tırnaklarındaki değişikliklerin ölümcül olan yüksek kolesterol, yüksek tansiyon, diyabet, obezitenin bir belirtisi olabileceğini açıkladı. Bu hastalıklar insanlarda ciddi kalp krizi veya inme komplikasyonlarına neden olabiliyor.

TIRNAKLARA DİKKAT

İngiliz Kalp Vakfı konuya ilişkin şunları açıkladı: “Kolesterol gizli bir risk faktörü, yani çok geç olana kadar bizim haberimiz olmadan gerçekleşiyor. Yüksek seviyeler, yağ birikintilerinin biriktiği ve atardamarları tıkadığı periferik hava hastalığı (PAD) adı verilen bir duruma neden olabilir.” Ayrıca ayaklarda ve bacaklarda kramplar, deride uyuşma veya renk solması ciddi bir sorun olduğunun işareti olabiliyor.

MAVİLİK VE KIRMIZILIKLAR

Kolesterol azalmış kıllanma, kırmızımsı mavi veya soluk cilt, bacaklarda ve

ayaklarda iyileşmeyen yaralar veya ülserler, kalın opak ayak tırnakları veya uyuşmuş ve ağır kaslara neden olabiliyor. Alt uzuvlara giden şiddetli kan tıkanıklığı, hiçbir şey yapmadan ayaklarda ve ayak parmaklarında şiddetli ağrıya neden olabiliyor.

İlgili Haberler