Ayşegül'ün katili Afgan sığınmacıya sahip çıkan gazeteciyi Sedat Aral deşifre etti. Nereden fonlandığını açıkladı

Ayşegül'ün katili Afgan sığınmacıya sahip çıkan gazeteciyi Sedat Aral deşifre etti. Nereden fonlandığını açıkladı
Twitter'da Storyteller adıyla bilinen ve İngiltere'de yaşayan savaş muhabiri Sedat Aral, Ayşegül'ün katili Afgan sığınmacıya sahip çıkan gazeteciyi deşifre etti.

Kocaeli’nde, 12 Temmuz günü Afganistan uyruklu A.M.''nin (20) cinsel istismar girişiminde bulunup, başını taşla ezerek öldürmeye çalıştığı Ayşegül Aydın (16), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Ayşegül''ün yaşamını yitirmesinin ardından sosyal medyada paylaşım yapan kadın bir gazeteci, "#Ayşegül''e çok ama çok üzüldüm, her kadın cinayetinde olduğu gibi içim yanıyor. Burada Afganmış oymuş buymuş değil mesele, bir erkeğin bir genç kızı katletmiş olması. Ülkede her gün kadınlar öldürülüyor, saldırganın Afgan olmasına odaklanmak kadına şiddet sorunun üstünü örtüyor." ifadesini kullandı.

Twitter''da Storyteller adıyla bilinen ve İngiltere''de yaşayan savaş muhabiri gazeteci Sedat Aral’ın, bu yoruma ilişkin paylaşımı sosyal medyada gündem oldu. 

Sedat Aral, konuya ilişkin "Kurbanın deşifre edildiği, katilin saklandığı cinayetler üzerine hellleşme gibi notlar. Kontrolsüz göçün önüne bu insanlardan dolayı geçilemedi. Kadını ikinci sınıf gören bir topluma kadını, 4. Sınıf görenlerin katılmasını sağladılar..." yorumunda bulundu.

Aral, bu yorumunun ardından engellenince "Çok büyük ihtimalle liberal fonlu medyada gazetecidir. Eleştiri tahammülü yok." yorumunda bulundu.

İşte o paylaşımlar:

İlgili Haberler