TMT için ''Suikastlerle bilinen diyen Ayşenur Arslan kendini böyle savundu

TMT için ''Suikastlerle bilinen diyen Ayşenur Arslan kendini böyle savundu
Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) için, canlı yayında "Suikastlerle bilinen" diyen Ayşenur Arslan kendini böyle savundu. İşte ayrıntılar...

Ayşenur Arslan''ın, Türk Mukavemet Teşkilatı''na "suikaslarla bilinen illegal, yarı resmi bir oluşum" sözlerine tepki gelmiş; RTÜK sözleri nedeniyle Halk TV hakkında inceleme başlatmıştı.

Konuyla ilgili  ''TMT için hayatını kaybedenlerin ailelerini incittiysem özellikle onlardan özür diliyorum'' diyen Arslan''ın "suikaslarla bilinen illegal, yarı resmi bir oluşum" sözlerine düzeltme yapmaması dikkat çekti.

Ayşenur Arslan tepkilerin ardından bugün canlı yayında kendini böyle savundu;

"Halil Falyalı kendini, TMT Türk Mukavemet Teşkilatı''nın üyesi olarak tanıtırdı. Türk Mukavemete Teşkilatı adada, yakın hinterlandında suikastlarla bilinen, illegal diyelim, yarı resmi bir oluşumdu."

"Dünkü programdan önce başlayan bir mesele var. Ben, Falyalı meselesinde Falyalı kendisini ''Biz kaç kuşak TMT''nin parçasıyız'' diyordu. TMT nedir bilmeyenler olacak TMT nedir dedim. İllegal dedim, durdum bir yarı illegal yapı olduğunu söyledim. İllegal denilince bunun Türkiye''de kelime haznesi sınırlanmış insanlardaki algısı farklı herhalde. Orada hata benim. Başka bir kelime bulmalıydım. Mesele şu, elbette illegal olacak. Yeraltı mukavemet teşkilatı. Tıpkı İstiklal Savaşı''ndaki gibi.

1976''nın başında Kıbrıs''taydım. Yeni bitmişti harekat. Saray otelde kaldım. Saray otelin bütün duvarları delik deşikti. Terasında kum torbaları daha duruyordu. Benim Kıbrıs''taki Türklerin ne yaşadığından haberim olmadığını zannediyor, onların yanında olmadığımı düşünüyor olabilir misiniz? Türk mukavemet Teşkilatı''nın neye karşı nasıl kurulduğunu, adadaki Türkleri korumak için nasıl örgütlendiğini, kimlerin canı pahasına görev aldığından haberdar olmadığımı zannediyor olabilir misiniz? Değil efendim, hiçbiri değil.
Orada benim söylediğim illegal, yarı illegal bir teşkilat. Bunu ben arada sırada, herhalde yapmamam lazım diye düşünüyorum bir belgesel olsa bu ya da sırf tarih konulu bir program olsa ben açayım TMT nasıl kuruldu... Türklere yönelik soykırım boyutundaki cinayetlerden bahsedelim ama daracık zamanlarda bunlara hiç girmemek lazım ben onu anladım. Özellikle TMT için hayatını kaybedenlerin ailelerini incittiysem özellikle onlardan özür diliyorum. Çünkü asla söz konusu değil onları incitmek benim ne haddime zaten. Ben orada başka bir şey söyledim. Biliyorum dert başka. Dert orada çekecekler ipi oradan, Ayşenur Arslan''a olta atacaklar oradan Halk TV''ye bir şey getirecekler. Umarım kamuoyu ve siyaset buna izin vermez."

Halktv.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Çelenk ise "TMT meşru teşkilattır bu ülkede, yasallık ayrı konu. Biz Kuva-i Milliye geleneğinden geliyoruz. Bizim önderimizi Atatürk de sine-i millete döndü bütün apoletlerini söktü ve halkın bağrına gitti. O dönem için yasal mıydı? Asla. İdam fermanı boynunda dolaştı. Biz bu gelenekten geliyoruz. Teknik izahın altını çizen bir cümlenin mecrasından saptırılması artık ben klasik ifadeyi söyleyeceğim gündem değiştirmek istiyorlar" ifadelerini kullandı.

Ayşenur Arslan kimdir? 

Arslan, 16 Eylül 1950 tarihinde dünyaya geldi. Aslen Aydınlıdır. Subay olan babası ve annesi de MİT mensubudur. İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünden 1972 yılında mezun oldu.

TRT’nin açtığı redaktör muhabir sınavını kazanınca 1974 yılında TRT’de muhabir olarak gazeteciliğe başladı. 1982 yılında Güneş Gazetesine haber müdürü oldu. İkibuçuk sene sonra istifa etti. Üç ay sonra da Nokta Dergisinde çalışmaya başladı. 3 yıl da burada çalıştıktan sonra Söz Gazetesine geçti ve 49 gün sonra buradan da ayrıldı.

Söz Gazetesinden ayrıldıktan sonra arkadaşlarıyla birlikte reklam ajansı kurdu ve Ümraniye Belediyesi için Türkiye’nin ilk yerel dergisini hazırladı. Cinsel Bilgiler Ansiklopedisi’ne İtalyanca çeviri yaptı.

Cumhuriyet Gazetesi’nde bir yıl çalıştı. Ardından Star TV’ye girdi. Önce bir kadın programı yaptı, sonra Yakın Takip adlı haber programının sorumluluğunu aldı. Daha sonra Ali Kırca ile beraber ATV’ye geçti. 8 sene burada çalıştıktan sonra yine Star TV’ye geçtı.

Ayşenur Arslan 16 yıl Ali Kırca''yla çalıştı, Kırca''nın ATV''de sunduğu haberleri hazırladı. Mehmet Ali Birand ile çalıştı. Aydın Doğan, Dinç Bilgin gibi basın sektörünün kilit isimleriyle çalıştı.

CNNTürk’te Medya Mahallesi programını yaptı. Sokak TV’de çalıştı. Halk TV''de program yaptı. 27 Kasım 2014 tarihi itibari ile Halk TV''den ayrılarak yapmakta olduğu “Medya Mahallesi” programını sonlandırdığını Twitter hesabından açıkladı. Ertesi gün, Halk TV yönetimi Arslan''dan yaşananlar için birçok kez özür dileyerek geri dönmesini istedi. Halk TV yönetiminin ısrarlı özürleri ve isteklerini kıramayan Ayşenur Arslan Halk TV''ye geri dönmeye karar verdi.

Ayşenur Arslan, iki kere evlendi. İlk eş ile 8 ay evli kaldı. İkinci eşi olan Erbil Tuşalp''dan; oğlu Sinan’ın babasıyla da oğlu 6 yaşındayken ayrıldı.

Gazeteci Hüsnü Mahalli''nin tutuklanmasından sonra 16 Aralık 2016 tarihinde Halk TV’de yayınlanan Medya Mahallesi programında “Türkiye’nin geldiği noktada 146 gazetecinin tutuklu hale geldiği noktada normalmiş gibi yapamayacağım, o nedenle susarak bağırıyorum, özgürlük dileğiyle hoşçakalın” diyerek programına son verdiğini açıkladı.

İlgili Haberler