Babacan ve Davutoğlu ittifaka dahil olacak mı? Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklama

Babacan ve Davutoğlu ittifaka dahil olacak mı? Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklama
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin Millet İttifakı'na dahil olup olmayacağına yönelik soruya, seçim tarihi gelmeden bu soru için erken yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bir Ülke Bir Kent’ adlı YouTube kanalında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun Londra'daki müzayedeye girerek İstanbul'a getirdiği Fatih tablosuyla ilgili yapılan eleştirilerden, son günlerde iptal edilmek istenmesiyle gündeme getirilen İstanbul Sözleşmesi tartışmalarına; AKP'nin çoklu baro teklifinden, yeni kurulan partilerle üçlü bir ittifakın mümkün olup olamayacağına ilişkin soruya kadar pek çok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Ortada AK Parti kalmadı. Sadece Erdoğan konuşuyor. Bir kişi devletin bütün kurumlarına egemen. Hakim dinlemiyorsa görevinden alınıyor. Kendi beğendiği bir yargıcın atandığını görüyoruz. Bu tablo bizi rahatsız ediyor."

FATİH'İN TABLOSU

"Tablonun Türkiye'ye getirilmesinden mutluyum. Londra'daki İBB tarafından satın alındığını duyduğumda hepimiz mutlu olduk. Önemli bir tablo. Değeri parayla ölçülebilecek gibi değil."

BABACAN VE DAVUTOĞLU İLE İTTİFAK

Üçüncü bir ittifak şekillenebilir mi? Yeni parti liderlerinin duruşunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

"Bülent Turan'ın yaptığı bir açıklama var. Orada FETÖ-PKK baro kurarsa kursun diye bir cümle söyledi. Ben az önce bunun bir Türkiye'yi bölme ayrıştırma projesi olduğunu söylemiştim. Bülent Turan'ın bu sözüne Bahçeli ne diyecek merak ediyorum. Herhalde Bahçeli 'Bülent Turan'ın açıklamasının altına imzamızı atarız' diyecek mi, demeyecek mi? Bülent Turan'a teşekkür ederim bu kadar açık ve net bir cümle kurduğu için."

Acaba DEVA ve Gelecek Partisi, Millet İttifakı içerisinde yer alacak mı?

"Bu konuları konuşmak için henüz çok erken. Neler yapacakları konusunda kamuoyunu bilgilendirdiler, büyük bir dikkatle izliyorum. Örtüştüğümüz yerler de var, örtüşmediğimiz yerler de var. Devletin saydamlığı konusunda, aşağı yukarı pek çok konuda ortak cümleler kurabildiğimizi görüyorum. Önümüzdeki süreçte seçim kararı alınmadığı sürece bir ittifak arayışı içine girmek doğru değil. Dereyi görmeden paçayı sıvamak gibi bir tablonun doğru olmadığını düşünüyorum."