Bağcılar'daki pazarda tezgahlar kalkınca yoksulluk ortaya çıktı! Param yok alamıyorum yerden topluyorum

Bağcılar'daki pazarda tezgahlar kalkınca yoksulluk ortaya çıktı! Param yok alamıyorum yerden topluyorum
İstanbul'un Bağcılar ilçesindeki Yeni Mahalle Pazarı’nda tezgâhlar toplanırken satılmayan atık sebze-meyveyi vatandaşlar topladı. Vatandaş, "Param yok, alamıyorum. Buradan yerden topluyorum kızım. Ne yapayım" dedi.

İşte Türkiye gerçeği

ANKA''da Edda Sönmez''in haberine göre; dövizdeki gerilemeye karşın market ve pazardaki ürün fiyatları henüz ucuzlamadı. Alım gücü düşen bazı dar gelirli vatandaşlar, çareyi akşam karanlığında tezgahlar toplanırken atılan sebze, meyveleri toplamakta buldu.

İstanbul''un Bağcılar ilçesindeki Yeni Mahalle Pazarı’nda tezgâhlar toplanırken, vatandaşlar satılmayan atık sebze-meyveleri topladı. Boş cüzdanını göstererek kenara bırakılmış kasadaki ezik domatesleri pazarcının izniyle alan da var, yerden atıkları toplayan da.

“MEYVEYİ ALIYORUZ SEBZEYİ ALAMIYORUZ, SEBZEYİ ALIYORUZ MEYVEYİ ALAMIYORUZ”

Kasa içindeki ezik domatesleri almak isteyen bir kadın, cüzdanını göstererek parasının olmadığını söyleyerek pazarcıdan izin istedi. "Para mara istemiyorum" diyerek uzattığı poşeti istediği gibi doldurabileceğini söyleyen pazarcı, yenilebilecek durumdaki domatesleri seçmesi konusunda da kadına yardım etti. Poşetini doldurma fırsatı bulan kadın ise şunları söyledi:

"Millette de yok bizde de yok. Bugüne çok şükür. Allah’ım bizden aşağısına da yardım etsin. 100 lira aldık, pazar sepetinin içerisini dolduramadık. Meyveyi alıyoruz, sebzeyi alamıyoruz; sebzeyi alıyoruz, meyveyi alamıyoruz. Üç, dört çocukla ne yapacaksın? (Domatesleri gösterip) bunu verenin kesesi bereketli olsun.”

"BİZİ BU HALE DÜŞÜRENLER UTANSIN"

Pazarcı da “Allah olmayana da versin inşallah. Allah bu milletin yardımcısı olsun. Başka bir şey demiyorum. Bizi bu hale düşürenler utansın” diye konuştu.

"ALACAK GÜCÜM YOK"

Devrilen pazar tezgahlarının arasından yenilecek durumda olan sebze ve meyveleri toplayan yaşlı bir kadın da fiyatların yüksekliğinden şikayet etti. "Alacak gücüm yok, ne yapayım” diyen kadın, "Fiyatlardan memnun değilim. Nasıl memnun olayım kızım? Çöpten topluyorum. Param yoktur, alamıyorum. Buradan yerden topluyorum kızım. Ne yapayım" dedi.

 

İlgili Haberler