Bağdat yönetimi PKK'ya maaş veriyor

Bağdat yönetimi PKK'ya maaş veriyor
Irak eski Başbakanı Nuri Maliki’nin döneminde Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Sünni lider Rafi el-İsavi, Bağdat Yönetimi’nin “Şengal’deki PKK ve PYD'ye maaş verdiğini” söyledi.

Barzani'nin haber ajansı olan Rudaw'a konuşan Irak eski Başbakan yardımcısı Rafi el-İsavi, Irak Başbakanı Haydar El İbadi’ye eleştirilerde bulunduğu açıklamaları sırasında, “Sünnilerin Ninova’nın kontrolünü sağlamak için Türkiye’nin desteğine ihtiyacı var mı” sorusuna şu karşılığı verdi:

“Başlarda Türkiye’nin gelmesini talep ettik, ancak şu anda Türkiye’nin gelip gelmemesi pek de önem arz etmiyor. Türkiye demişken bu önemli ayrıntıyı atlamamak lazım. Irak Hükümeti şu anda Şengal’de bulunan PKK ve PYD’ye maaş veriyor. Üstelik PKK ve PYD’nin Türkiye’ye saldırdığını bile bile.”

TÜRKİYE İLE İYİ OLMAK İSTİYORLARSA TERÖR FAALİYETLERİNE İZİN VERMEMELİLER

Rafi el-İsavi, Irak Hükümeti ile Türkiye arasında “saygı çerçevesinde ikili ilişkinin olması gerektiğini” vurgularken de “ Irak Hükümeti’nin bunu kabul etmemesi gerekir. Irak Anayasası’na göre hiçbir terör grubu desteklenemez. Aynı şey mücahit halka yapıldı. Çünkü İran’a karşıydı. Türkiye ile ilişkilerinin iyi olmasını istiyorsa ilişkilerini koruması gerekiyor. Terörist grupların faaliyetlerine izin verilmemeli” dedi.