Bağışıklık sisteminizi adeta ayağa kaldırıyor. Akciğer kanserine karşı koruyucu

Bağışıklık sisteminizi adeta ayağa kaldırıyor. Akciğer kanserine karşı koruyucu
Korona virüs salgınına karşı bağışıklığını güçlendirmek isteyenler farklı yöntemlere başvuruyor. 'Altın portakal' diye bilinen kamkat, bu dönemde çok tercih ediliyor. Uzmanlar, kamkatın bol miktarda C vitamini içerdiğini ve akciğer kanserine karşı koruyucu bir meyve olduğunun da altını çiziyor.

Korona virüsle mücadele kapsamında pek çok kişi bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğal yöntemlere başvuruyor.

DHA'da yer alan habere göre, içerdiği bol miktardaki C vitamini ile en çok tercih edilen meyvelerin başında gelen kamkat, enfeksiyonlara karşı koruyucu etkisi sebebiyle de pek çok kişi tarafından tüketiliyor.

1d7c9bdfcdb8791ade7eee8bfa67a93c.jpg

"BOL MİKTARDA VİTAMİN İÇERİYOR"

Meyvenin sayısız faydası olduğunu anlatan diyetisyen Derya Zünbülcan, "Aslında bu küçük mucize 'altın portakal' diye anılıyor. Bol miktarda C vitamini, A vitamini, B1, B2 ve B3 içeriyor. İçerdiği bu vitaminler sayesinde hem bağışıklığı güçlendiriyor hem de olabilecek enfeksiyonlara karşı koruma kalkanı sağlıyor. Doğal koruyucu, hücrelerin üretimini destekliyor. Kanserden, gripten koruyor. Soğuk algınlığı, grip, nezle, korona virüs hangisi olursa olsun bağışıklık sisteminizi adeta ayağa kaldıran bir meyve. Küçük olduğuna bakmayın, kuvveti gerçekten oldukça büyük" dedi.

66047db5e62b6f51e6ce318aa7136e0d.jpg

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR, HER DERDE DEVA OLUYOR...

Günlük C vitamini ihtiyacımızın neredeyse yarısını sağlıyor diyen Zünbülcan, "Günde 5- 6 kamkat tüketilmesi gerekiyor. 8- 10 adet kamkat yaklaşık 10 gram lif içeriyor ve bu lif, bağışıklık sisteminizin korunmasını, bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlıyor. Aynı zamanda kamkat yüksek A vitamini içeriyor. Göz sağlığına çok büyük faydası var. Kırışıklıkların oluşmasını istemeyenler de mutlaka kamkatı diyetlerine eklemeliler. Cilt kırışıklığı ve güneş lekelerini önleyen en önemli meyvelerden biri kamkattır. Tepeden tırnağa bir yenilenme isteniyorsa, kamkat mutlaka diyet listesine eklenmelidir. Kamkatın özellikle akciğer kanserine karşı koruyucu olduğu bilimsel çalışmalarla ortaya konulmuştur. Kamkat, kabuğuyla birlikte tüketilen tek meyve diyebiliriz. Kabuğu çok acı geliyorsa ılık bir suda ıslatılabilir ancak C vitamini kaybına sebep olabileceği için mümkünse suda bekletilmeden tüketilmelidir" diye konuştu.

9e80523230c1bfe3e95e12fe6021b12f.jpg

 

İlgili Haberler