Bahçeli'nin 'hayır' çıkışına SONAR'dan açıklama

Bahçeli'nin 'hayır' çıkışına SONAR'dan açıklama
Bahçeli'nin "Ülkücüler eyaletlere onay vermez" diyerek "hayır" imasında bulunmasını değerlendiren SONAR Araştırama Şirketi Başkanı Bayrakçı, "Ülkücüler, Bahçeli'den önce kararını vermişti" dedi.

Sonar Araştırma Şirketi sahibi Hakan Bayrakçı, Devlet Bahçeli'nin dün akşam canlı yayında söylediği sözleri değerlendirdi.

Bahçeli'nin eyalet çıkışının referanduma 2 gün kala yapılmasına dikkat çeken Bayrakçı, "Devlet Bahçeli'nin sözleri Ülkücülerin kararını değiştirmeyecek. Ülkücüler zaten "hayır" kararını vermişlerdi, anket verilerimiz bunu doğruluyor" açıklaması yaptı. 

İşte Bayrakçı'nın değerlendirmelerinden öne çıkanlar:

“BAHÇELİ’NİN TAVRI SEÇMENİNİ ETKİLEMEZ ÇÜNKÜ ZATEN 'HAYIR' DİYECEKLER”

Bahçeli'nin dün akşamki performansı için “Hiç olmadığı kadar mülayimdi” diye özetleyen Bayrakçı, “Devlet Bahçeli, daha önceki konuşmalarında özellikle MHP seçmeninin ‘hayır’a kaymasını saptayan araştırmalara daha sert ifadelerle yükleniyor onları ‘yalancılıkla’ suçluyordu. Kendisi de anlamışki MHP seçmeninin büyük bir kesimi ‘hayır’ oyu kullanacak” diye konuştu.

Bayrakçı “MHP liderinin tavırlarından ve verdiği yanıtlardan özellikle Güneydoğu’daki müstakil devlet konusu olsun, eyalet sistemi konusu olsun. AKP’nin bu konulardaki bakış açısından  ’emin olduğunu anladım. Yani profesyonel bir gözle izlediğimizde bu şunu gösterir ki eğer sandıktan evet çıkarsa ileride yapılacak bir başkanlık seçiminde AKP ile Bahçeli ittifaka gidecek gibi duruyor. Bu dikkatimi çekti. Dikkatimi çeken bir başka konuda Erdoğan’ın danışmanlarının çıkışları konusundaki duruşu. Bahçeli sanki danışmanlara ‘Bizim Erdoğan ile bir işbirliğimiz var siz ne diyorsunuz Allah aşkına’ der gibiydi. Benim hissetiğimi AKP ile bir mutabakata varılmış” diye konuştu.

BAHÇELİ: “ÜLKÜCÜLERİN KARARI NE OLABİLİR?”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün akşam katıldığı NTV – Star Tv ortak canlı yayınında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe'nin bir yazısındaki eyalet sistemiyle ilgili sözlerine sert tepki gösterdi.

Bahçeli “Öyle bir açıklamayı yapan insanlar ya AKP’nin hedefini sabote ediyorlar veya bir iç pazarlıkla görevlendirilmiş konuşmacılar bunlar. Bunları zaman gösterecek. Eyalet sistemini getireceğiz diye bir danışman cumhurbaşkanı danışmanı olarak söylüyor ve Cumhurbaşkanı da buna ses çıkartmıyor kabulleniyor ise o zaman 2 gün içinde eyalet sistemine karşı olan üniter yapıda düşüncesi olan ülkücülerin kararı ne olabilir? dedi.

İlgili Haberler