Bahçeli’nin kongre sonrası yeni adresi

15 yıldır MHP Genel Başkanı olan Devlet Bahçeli artık yolun sonuna geldiğini biliyor.
4 Kasım 2012’de yapılacak 10. MHP Büyük Kurultay’ı onun Genel Başkan olarak katılacağı son kongre olacak.
Hele, 15 yıllık tartışılan icraatlarının üzerine, Koray Aydın gibi güçlü bir rakibin karşısına çıkmasının ardından MHP Genel Başkanlık makamında kalabilmesinin çok zor olduğunun farkında. 
Kim ne derse desin, Devlet Bey MHP Genel Başkanlığı sonrasındaki hayatını tanzim etmeye çoktan başlamış. 12 Mayıs 2012’de bir grup akademisyen ve hukukçu ile birlikte kurduğu Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı (TASAV) da Bahçeli’nin MHP Genel Başkanlığı’nı kaybettikten sonraki en önemli iştigal alanlarından biri olacak. Öyle ki; Balgat’taki vakıf binasında Devlet Bahçeli’ye tahsis edilmiş bir makam odası bile bulunuyor. Devlet Bahçeli’nin vakıftaki çalışma ofisi şimdiden hazır. MHP Genel Başkanlığı görevi sona erdiğinde Devlet Bahçeli bu ofisi yeni karargahı haline getirmeyi planlıyor. Güncel siyaseti hayatının geri planına bırakmayı düşünen Devlet Bahçeli’nin daha çok akademik çalışmalar ve araştırmalar üzerinde yoğunlaşacağı, bundan dolayı da kurucusu olduğu Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı’nı çok önemsediği belirtiliyor.
Bahçeli’nin başkanlığında kurulan vakıf; Türkiye’nin ekonomik, siyasi, sosyal, kültürel ve eğitim hayatının geliştirilmesi, milli güvenlik, insan hakları ve demokrasi kültürüne yönelik projeler ve fikirler üretmeyi amaçlıyor. 150 bin TL malvarlığıyla kurulan vakfın kurucuları arasında Devlet Bahçeli’nin yanısıra İsmail Faruk Aksu, İzzet Ulvi Yönter, Kubilay Kavak, Alper Çağrı Yılmaz, Konur Alp Koçak, Gökhan Güler, Mehmet Parsak, Oğuz Turhan gibi önemli akademisyen ve hukukçular yer alıyor. Türkgücü Ülkü Spor ve Güntülü Eğitim Yayıncılık ve Ticaret Limited Şirketi de vakıf binasındaki bir dairede faaliyet gösteriyor.
Çalışma ofisi olarak oluşturulan odaya yoğun işleri sebebiyle Devlet Bahçeli bir süredir uğramamış. Ancak vakfın kurucuları arasında yer alan İsmail Faruk Aksu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantılarda Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda vakfın geleceğe yönelik çalışmaları planlanıyor.
Bütün bu hazırlıklardan anlaşılacağı gibi, Devlet Bahçeli’nin 4 Kasım kongresinden sonraki yeni adresi şöyle:
Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı
Nasuh Akar Mahallesi 1.Cadde No:43/4 Balgat / Ankara

Yazarın Diğer Yazıları