"Bahçeli'nin o sözleri Erdoğan'ı tedirgin etti"

"Bahçeli'nin o sözleri Erdoğan'ı tedirgin etti"
Korkusuz yazarı Can Ataklı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yerel seçimler sonrasındaki açıklamaları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı rahatsız ettiğini yazdı.

Korkusuz Gazetesi yazarı Can Ataklı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına çok kızdığını yazdı.

Can Ataklı yazısında "MHP Genel Başkanı'nın seçimlerden sonra kendi oy oranlarını yüzde 18 olarak açıklaması ve “zafer kazandık” sözleri Erdoğan'ı çok tedirgin etmiş" diye yazdı.

Can Ataklı'nın yazısının Erdoğan ve Bahçeli ile ilgili bölümü şöyle:

DEDİKODU

Erdoğan Bahçeli'ye neden çok bozukmuş?

Seçimler bitti dedikodusu bitmedi, bitmeyecek gibi de görünüyor.
Bir yandan İstanbul seçimlerinin yenilenip yenilenmemesi konuşulurken Erdoğan'ın “Türkiye İttifakı” tanımı da biliyorsunuz en çok konuşulan konuların en başına geçiverdi.

Ankara kulislerinden aldığım bazı dedikodulara göre Erdoğan'ın MHP genel başkanı Bahçeli'ye olan kızgınlığı “Türkiye ittifakı” projesinin hayata geçmesini daha da kolaylaştırabilirmiş.

Türkiye ittifakının Erdoğan tarafından neden ortaya atıldığını dünkü yazımda çok ayrıntılı biçimde anlatmıştım.

Şimdi de Bahçeli'nin bundaki rolünü anlatmak istiyorum.
MHP Genel Başkanı'nın seçimlerden sonra kendi oy oranlarını yüzde 18olarak açıklaması ve “zafer kazandık” sözleri Erdoğan'ı çok tedirgin etmiş.

Erdoğan danışmanlarına “Nasıl yani, bu durumda partimin oyunun yüzde 33'lere düştüğünü söylüyor bu adam, ne yapmak istiyor?” demiş.

Bahçeli'nin Kılıçdaroğlu'na linç olayında söyledikleri de Erdoğan'ı çok rahatsız etmiş.
Saray'a yakın kaynaklarımdan aldığım duyuma göre Erdoğan, Bahçeli ve Soylu'nun CHP'yi suçlayan sert açıklamalarından sonra çaresiz kalmış.

Erdoğan danışmanlarına “Bunlar beni de aynı yönde tavır almaya mecbur bıraktı” demiş.

Bu arada Bahçeli'nin de yarın bir açıklama yapacağını ve bu açıklamanın her seferinde olduğu gibi yine siyasette yeni bir dönemi başlatabileceğini duydum.
Bunu Cuma akşamı Twitter'da yazdım.

O kadar çok okundu ve cevap yazıldı ki ben de büyük şaşkınlık yaşadım.
Anladığım şu ki milletin öfkesi burnunda artık.

İlgili Haberler