Bak Tzortzis'i alkışlayan genç!

Bak Tzortzis'i alkışlayan genç!
Dokuz Sütun Gazetesi yazarı Fatih Ergin, bugünkü yazısında Boğaziçi Üniversitesi’nde 2014 yılında yaptığı konuşmada Atatürk’e hakaretlerde bulunan Yunan asıllı yazar Hamza Andreas Tzortis’e ve onu alkışlayanlara tepki gösterdi.

Bugünkü yazısında Boğaziçi Üniversitesi’ndeki yaptığı konuşmada Atatürk’e hakaret ettiği ortaya çıkan ve büyük tepki toplayan Yunan asıllı İngiliz yazar Hamza Andreas Tzortzis’e tepki gösteren Dokuz Sütun Gazetesi yazarı Fatih Ergin, “Tzortzis aslında Atatürk başaramasaydı olacak olanları, Atatürk yapmış gibi söylüyor. Batı emperyalizminin Atatürk’ten intikamını Türk insanını din üzerinden Atatürk’e düşman ederek alma stratejisini, Boğaziçi Üniversitesi’nde Türk gençlerinin beynine nakşetmeye çalışıyor.” diyerek tepki gösterirken, Tzortzis’i alkışlayan gençlere de seslendi.

İşte Fatih Ergin’in yazısı;

BAK TZORTZİS’İ ALKIŞLAYAN GENÇ!

Yunan asıllı İngiliz yazar Hamza Andreas Tzortzis’in sosyal medyada ortaya çıkan Boğaziçi Üniversitesi’nde 2014 yılında yaptığı ve Atatürk’e “şeytanın dostu” diyerek hakaret ettiği konuşması ile gördük ki; Türk düşmanlığını İslamcılık maskesinin ardına gizleyen yerli ve milli münafıkların yanında, bir de devşirme İslamcımız oldu! Dolasıyla, “Keşke Yunan kazansaydı” diyen malum zat, Türk’ün tarihine, Türk milletinin değerlerine saldıramayacak duruma geldi diye düşünmesin kimse! Fesli zat yoksa, muadili, Yunanistan’dan ithal, devşirme İslamcı var!

Peki ne gösterdi bize, Yunan kırmasının İslam adına Atatürk’e ettiği hakaretler? Bunların, yani siyasal İslamcıların, Türk düşmanlığı yapmadıkça yaşayamayacağını! Millet varlığına düşmanlıklarının, sadece Türk milleti özelinde olduğunu! Düşünün; Müslüman olmuş Yunan asıllı bir İngiliz, Atatürk’ün istiladan kurtardığı bir ülkede Atatürk’e saldırıyor. İstiklal Harbi’ni kime karşı verdik? İngiliz’e ve Yunan’a karşı değil mi? Peki, Atatürk önderliğindeki Milli Mücadele kaybedilseydi ne olacaktı? Türk vatanı İslam’dan, Müslümandan arındırılmayacak mıydı? Türk milletinin bir bölümü Orta Asya’ya dönüş yoluna düşecek, Anadolu’da kalanlardan ise hayatı bağışlananların torunlarının adı, “Andreas, Tzortzis” vs olacaktı! Tzortzis aslında Atatürk başaramasaydı olacak olanları, Atatürk yapmış gibi söylüyor. Batı emperyalizminin Atatürk’ten intikamını Türk insanını din üzerinden Atatürk’e düşman ederek alma stratejisini, Boğaziçi Üniversitesi’nde Türk gençlerinin beynine nakşetmeye çalışıyor.

Boğaziçi Üniversitesi''nde Atatürk''e hakaret eden Hamza Andreas Tzortzis, 2017''de Bilal Erdoğan''ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu TÜGVA''nın etkinliğine de katılmış ve TÜGVA bu Türk düşmanına plaket vermiş. 2014 yılında Atatürk''e “şeytan” diyen Tzortzis, Erdoğan''a o etkinlikte övgüler düzmüş. Sizin anlayacağınız; İslamcılar, dün de Yunanla beraberdi, şimdi de! Ancak, Tzortzis’in Atatürk hakkında söylediklerini alkışlayan Türk gençlerine şunları hatırlatmanın bir milli görev olduğunu düşünüyorum; bak Tzortzis’i alkışlayan genç! Tzortzis’in dediği gibi, Atatürk bu ülkeden İslam’ı kaldırmak istemedi! Böyle bir isteği olan biri, hayatı pahasına kurtuluş mücadelesine girmez, Tzortzis’in mensubu olduğu Yunan ve İngilizlerin işgaline karşı, bu ülkeden İslam’ı kaldıracakları düşüncesiyle, başkaldırmazdı! Atatürk, dinin taassup haline gelmesine karşıydı ve Türk milletinin asırlardır geri kalmasında bu durumun etkisini çok iyi tahlil etmişti. İslam’ın, bidatlardan, Arap kültüründen, hurafelerden, tarikatların yörüngesinden kurtulması ve özündeki saflığa ve berraklığa kavuşmasını, Türklerin İslam’ı sadeliği ile yaşamasını istiyordu. Onun içindir ki, Kuran-ı Kerim’in Türkçe tefsirini yaptırdı. Türkçe tefsir konusunu milli bir mesele görüp devlet politikası haline getirdi. Atatürk İslam’ı kaldırmak istediğinden mi, Allah’ın emirlerini Türklerin Kuran’dan öğrenmesini sağlayacak Türkçe tefsiri yaptırdı? Atatürk, İslam düşmanı olduğu için mi, Elmalı Hamdi Yazır ile tefsir öncesi yaptığı yazılı anlaşmaya, ''bu tefsir, Hanefi fıkhı ve Maturidi itikadı üzerine kaleme alınacaktır,'' maddesini koydurttu? Gerçi Türk Müslümanlığı Maturidilik temeline dayanır ama Türkiye’de ne yazık ki alnı secdeden kalkmayanlar bile bu gerçeği bilmezler. Bu gerçeği bilmedikleri için de, Atatürk’ü din düşmanı zannederler!

Evet, Atatürk bu topraklardan İslam’ı kaldırmak istemedi ama Tzortzis’in mensubu olduğu milletlerin orduları, yani Yunan ve İngiliz orduları, Atatürk karşısında galip gelseydi olacak olanlardan bazıları yine de oldu bu ülkede. Türklük etnisite ve alt kimlik ilan edildi! Andımız yasaklandı. Devletin adının kısaltması olan TC ibareleri kamu kurumlarından kaldırıldı. Ülkenin milli kazanımı olan iktisadi kuruluşları yabancıların eline geçti. Türkçülük bölücülük ilan edildi. Türk Ordusu’nun kahraman komutanları sanık, PKK’lı teröristler tanık yapıldı… Daha sayayım mı Tzortzis’i alkışlayan gençler?

Hangi iktidarın zamanında oldu, Yunan kazansa olacak olan bu hadiseler? Bilmelisiniz şu gerçeği; hayattayken yenemedikleri Mustafa Kemal’i, öldükten sonra yenmeye çalışanlar, yine başaramayacaklar. Çünkü Türk milletini Atatürk’ten koparacak bir güç icat edilemez. Ve yine bilin ki, Yakup Kadri Karaosmanoğlu, herhalde sizin gibiler için söylemiş şu sözünü; “İnsan Türk olur da nasıl Mustafa Kemal Paşa’dan yana olmaz?”