Bakan Çavuşoğlu'ndan Kuzey Makedonya açıklaması

Bakan Çavuşoğlu'ndan Kuzey Makedonya açıklaması
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kuzey Makedonya'nın NATO müttefiki olmak ve AB'ye kabul edilmek için ismini değiştirdiğini belirterek, "Yunan arkadaşlarımız kusura bakmasınlar, halen 'Makedonya' diyorum." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Makedonya'nın NATO müttefiki olmak, müzakereleri başlatmak ve AB'ye kabul edilmek için ismini değiştirdiğini hatırlatarak, "NATO olarak biz sözümüzü tuttuk ve sizi davet ettik. Maalesef AB sözünde durmayı başaramadı." dedi.

Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığının ev sahipliğinde, Türk Hava Yollarının (THY) sponsorluğunda National Golf Kulübünün sahasında düzenlenen "3. Diplomatik ve İş Dünyası Golf Turnuvası"nda konuştu. 

Bakan Çavuşoğlu konuşmasında, "Makedonya Büyükelçisi, Yunan arkadaşlarımız kusura bakmasınlar, halen 'Makedonya' diyorum. Neden çünkü isminizi değiştirdiniz. Neden isminizi değiştirdiniz? Çünkü NATO müttefiki olmak için ve müzakereleri başlatmak ve AB'ye kabul edilmek için. NATO olarak biz sözümüzü tuttuk ve sizi davet ettik." ifadelerini kullandı.

"Maalesef AB sözünde durmayı başaramadı." diyen Çavuşoğlu, "Kabul müzakerelerine davet edilmediniz, bu faydanıza değil." değerlendirmesinde bulundu.