"Bakan eğitimi bırakıp oy peşine düşmüş!"

"Bakan eğitimi bırakıp oy peşine düşmüş!"
Yerel seçim çalışmalarında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un da AKP'lilerle birlikte çalıştığını söyleyerek, "Bakan eğitimi bırakıp oy peşine düşmüş" ifadelerini kullandı.

Yerel seçimler kapsamında ziyaretlerine deva eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u eleştirdi.

Kaya, yerel seçimler için Ziya Selçuk'un yerel seçim için AKP'li belediye başkan adayları kadar çalıştığını söyleyerek, “Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitimi bir kenara bırakmış, belediye başkan adayları için köy köy dolaşıp oy topluyor.” ifadelerini kullandı.

97 BİN ÖĞRETMENİN ATAMASI HEMEN YAPILMALI

Öğretmenlerin kadrolu, sözleşmeli, ücretli diye ayırıp, emeklerini gasp edildiğini, ailelerinin dağıtıldığını söyleyen Kaya, “KPSS’den en yüksek puanı alıp dereceye giren öğretmenleri mülakatta eleyip, yandaşlara yüksek puanlar vererek atıyorlar.” dedi.  

Atanmayan öğretmen sorununu da dile getiren Kaya, “Bizim tespit ettiğimiz 180 bin öğretmen açığı hala kapatılmadı. Milli Eğitim Bakanı 117 bin öğretmen açığı olduğunu söyleyip, 20 bin atama yaptı. Bakanın açıklamasına göre, 97 bin öğretmenin daha atamasının yapılması gerek.” dedi.

YÖNETİCİ ATAMALARI ANAYASANIN EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI

Milli Eğitim Bakanlığının, Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğine göre, Müdürlüğe ve Müdür Yardımcılığına yeniden görevlendirmeleri, yazılı sınava girmeden yapmasını da eleştiren Kaya “Bu uygulama, Anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır.” dedi. 

“Yöneticiliğe ilk defa görevlendirmelerde, sözlü sınavın 60 puanla baraj haline getirilmesi, KPSS mülakatları da göz önüne alındığında, yönetici adayları yazılı sınavda 100 dahi alsa ‘muhalif’ olarak değerlendirilen kişilerin yönetici olmaları imkansız hale gelecektir.” diyen Kaya, “Görevlendirmelerin liyakate göre değil de mülakata göre yapılması, var olan yönetici kadrolaşmasının devamı anlamına gelmektedir.” ifadelerini kullandı.  Kaya, konuya ilişkin, Milli Eğitim Bakanı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için TBMM Başkanlığına  soru önergesi verdiklerini de söyledi.  

Kaya, Sorunlarımız ne kadar büyük olursa olsun, Türkiye’nin baharı da o kadar yakın… Martın Sonu Bahar” ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler