"Bakan eşini karşılayın" talimatına İYİ Partili Koncuk'tan eleştiri

"Bakan eşini karşılayın" talimatına İYİ Partili Koncuk'tan eleştiri
Mersin Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, MEB Bakanı Ziya Selçuk’un eşi Rana Selçuk’a katılacağı programda iki öğretmenin görevlendirilmesine İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk tepki gösterdi.

Mersin Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un eşi Rana Selçuk'a katılacağı bir konserde eşlik etmek üzere öğretmenlerin görevlendirilmesine dair okullara talimat gönderilmesi tepki gördü. İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Bakan eşini karşılayın” talimatına sert tepki göstererek, “Böyle kadrolarla Türk milli eğitiminin bir yere varamayacağını, başta Bakan Selçuk olmak üzere herkesin görmesi lazım” dedi.

İYİ Partili Koncuk, öğretmenlerin bakan eşini karşılamak gibi bir görevinin olmadığını vurgulayarak, " Milli eğitim müdürlükleri Allah'a emanet. Bakanın eşine yağ çekmek bakanın gözüne girme anlayışıdır bu. Kınıyorum" diyerek tepkisi dile getirdi.

“BÖYLE TALİMAT GÖRMEDİM”

Öğretmenlerin bakan eşlerinin katıldığı programlara katılmak gibi bir görevi olmadığının altını çizen Koncuk, " Böyle bir şey olamaz, gelişmiş ülkelerde böyle bir yöntem yok. Türkiye krallıkla yönetilen, kral yaverlerinin eşlerinin karşılandığı bir ülke değil, demokrasi ile yönetildiği iddia edilen bir ülke. Sayın Bakanın eğitimle ilgili toplantılarına öğretmenlerin katılması istenebilir ama bakan eşinin katılacağı, müzik eğlence programında öğretmenlere görevlendirme yapılması nerede görülmüş? 37 yıl öğretmenlik yapmış birisiyim, böyle bir şey görmedim " ifadelerini kullandı.

Söz konusu talimatın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bilgisi dahilinde gönderilebileceğini belirten Koncuk, bu durumu bakan eşine yağ çekerek, bakanın gözüne girme çabası olarak nitelendirdi.

Koncuk, Twitter hesabından da Bakan eşlerini karşılamak da mı öğretmenlerin görevleri arasında?” diye sorarak, “Sayın Ziya Selçuk, bu yazıdan haberdar mıdır? Yoksa, bu İlçe Müdürü kraldan fazla kralcılık mı yapmaktadır?” paylaşımında bulundu.