Ulaştırma Bakanı'nın 'heykel' göndermeli köprü paylaşımı gündem oldu

Ulaştırma Bakanı'nın 'heykel' göndermeli köprü paylaşımı gündem oldu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yapımı devam eden '1915 Çanakkale Köprüsü' ile ilgili 'heykel' göndermeli paylaşımı gündeme oturdu.

Çanakkale''nin Lapseki ve Gelibolu ilçelerini birbirine bağlayacak''1915 Çanakkale Köprüsü''nün Mart 2022''de hizmete girmesi planlanıyor.

Yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkarılan projenin ihalesini Türk ve Güney Koreli firmalardan oluşan Daelim–Limak–SK–Yapı Merkezi Ortak Girişimi (DLSY), 16 yıl 2 ay 12 gün işletme süresi teklifiyle kazanmıştı.

Köprüden yıllık geçiş garantisi verildiği ve geçmeyecek her araç için bütçeden euro bazında ödeme yapılacağı biliniyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu da yapımında sona yaklaşılan köprünün bir fotoğrafını "Bir heykel değil ama..." notu ile sosyal medya hesabından paylaştı.

“MESELE HİZMETİ UCUZA VE KAMU YARARINA YAPMAK”

Bakan Karaismailoğlu’nun paylaşımını alıntılayan birçok kişi köprünün maliyeti ve geçiş ücreti ile ilgili endişelerini dile getirdi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem de paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Yüklenici firmaya verilen, yıllık 16 milyon 425 araç “geçiş garantisiyle,” Dünyadaki muadillerinden 7.5 kat pahalıya mal olan; 81 milyon vatandaşımıza “üstünden geçmese dahi” köprü ücreti ödetecek dev proje. Mesele hizmeti ucuza ve kamu yararına yapmak; müteahhit yararına değil..”

İlgili Haberler