Bakan Koca açıkladı: Vaka sayısı 47 oldu

Bakan Koca açıkladı: Vaka sayısı 47 oldu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki korona virüs vaka sayısının 47'ye yükseldiğini açıkladı. Bakan Koca, Türkiye'de korona virüsüne yönelik alınan tedbirler çerçevesinde, uçuş yasağına 6 yeni ülkenin daha eklendiğini duyurdu.

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs, Türkiye'de de görülmüştü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugüne kadar ülkemizde 18 vaka olduğunu duyurmuştu. 

Sosyal medya hesabından yeni bir açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mevcut vaka sayısına 29 vakanın daha eklendiğini duyurdu. 

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsle mücadele kapsamında 6 ülkeye daha uçuş yasağı getirildiğini ve böylece toplam 20 ülkeye seyahat yasağı uygulandığını açıkladı.

Vakaların doğrudan ve dolaylı olarak ABD, Orta Doğu ve Avrupa temaslı olduğunu belirten Koca, "Bugün 29 yeni tanı kondu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu. Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3’ü Umreden döndü. Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sıkı uygulayalım" dedi. 

Diğer yandan, korona virüsten ölüm durumuna ilişkin de bilgilendirmede bulunan Bakan Koca, şu anda Türkiye'deki hiçbir korona virüs hastasının hayatını kaybetmediğini, tedavilerinin devam ettiğini belirtti.