Bakan Koca Gaziantep'teki yangında son durumu açıkladı

Bakan Koca Gaziantep'teki yangında son durumu açıkladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gaziantep'teki özel hastanede çıkan yangınla ilgili son durumu kamuoyuna duyurdu.

Bakan Koca Gaziantep'te son durumu açıkladı

Gaziantep'te sabah saatlerinde özel hastanede çıkan yangın nedeniyle 9 vatandaşımız hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yangın haberinin ardından Gaziantep'e gitti. Hastanedeki son durum ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Koca, şunları söyledi: 

"Biliyorsunuz sabah yangın 4.30 sularında başladı. Özellikle yoğun bakımda yüksek akımlı oksijen vermek için kullandığımız cihazdan kaynaklı çıktı yangın. Bunun devamında 20 yataklı yoğun bakımda yatan hasta sayısı 19’du. 19 kişiden 7 vatandaşımız olay anında hayatını kaybetti. 1 vatandaşımız 11 hastanın transferi döneminde 1 hastamız da 4,5 saat sonra nakil yapılan hastanede vefat etti. 19 hastamızdan 9 vatandaşımızı kaybetmiş olduk. 10 hastamızın da nakli yapılarak tedavileri devam ediyor.

"DİĞER HASTALARIMIZ SEVK EDİLDİ" 

Ben hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Transfer edilen hastalardan devlet hastanelerine ve özel hastanelere sevk edilenler oldu. Özel hastanelerimize sevk edilen hastalarımız da oldu. Bu arada müdahale etmeye çalışan 16 hastane personelimizin de yangın etkilendiğini gördük. Yoğun bakımda 7 personelin de yakın takibi yapılıyor. Kendilerini ziyaret ettik, ciddi bir sorunlarının olmadığını gördük. Özellikle olayla ilgili inceleme başlatıldı. Yapılması gereken her neyse yapılacaktır. Milletimize rabbim böyle felaketler yaşatmasın"