Bakan Koca herkesi aşı olmaya davet etti. Bakanın sözü Demirel’i akıllara getirdi: Aşı vardı da biz mi olmadık

Bakan Koca herkesi aşı olmaya davet etti. Bakanın sözü Demirel’i akıllara getirdi:  Aşı vardı da biz mi olmadık
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antalya'da açıklamalarda bulundu.Türkiye aşı sıkıntısı yaşarken, Koca'nın sırası gelen herkesi aşı olmaya davet etmesi dikkat çekti.

Bakan Koca herkesi aşı olmaya davet etti. Bakanın sözü Demirel’i akıllara getirdi: Aşı vardı da biz mi olmadık

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip korona virüs salgını sebebiyle ülke genelinde uygulanan tam kapanma süreciyle ilgili Antalya''da değerlendirmelerde bulundu.

BAKAN KOCA''NIN AÇIKLAMALARI:

''''Tam kapanmanın vaka sayılarını düşürmesini umuyoruz. 14 aydır büyük bir mücadele verdiğimiz salgında yeni bir pik dönemi yaşadık. Alınan kısıtlamalarla bir miktar düşüş sağlansa da istediğimiz düzeyde olmadı. düşüş hızını azaltmak için tam kapanma bir zaruret halini aldı. Bayramı, bayram gibi yaşamak istiyoruz. Vaka değişim hızlarını vaka oranlarını iller bazında her hafta düzenli olarak yayınlamaktayız. 

Bugün Antalya''yı bu anlamda detaylarıyla değerlendireceğiz. Hedefimiz alacağımız tedbirlerle hasta sayısını ve hastane yükümüzü her geçen gün azaltmak. Salgınla mücadelede bildiğiniz gibi filyasyonun önemi büyük. Bu sistemi dünyada etkin şekilde uygulayabilen nadir ülkelerden biriyiz. Antalya''da son bir haftada vaka sayısında yüzde 35 oranında azalma göründü. Antalya''da yatak doluluk oranımız yüzde 47.7''ye yoğun bakım doluluk oranımız ise yüzde 66.3''e düşmüş oldu."

İlgili Haberler