Bakan Koca yoğun bakımlardaki son durumu duyurdu

Bakan Koca yoğun bakımlardaki son durumu duyurdu
Bakan Koca: İstanbul’da yoğun bakım yataklarımızda doluluk %71,4. Çanakkale’de %67,1. Tekirdağ’da %73,5. Kırklareli’nde %69. Yalova’da %55,4. Vaka sayılarının artışı, sağlık çalışanlarımızın yükünü de oransal olarak artırıyor.

Türkiye genelinde korona virüs vakaları bir anda artış gösterdi. 19 Nisan itibariyle açıklanan korona virüs tablosunda 55 bin 149 vaka tespit edilirken, 341 vatandaşımız da korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. 

Türkiye''de artan vaka sayıları sağlık sisteminin de yükünü artırdı. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde bazı vatandaşlar, yoğun bakım yatağı bulma konusunda zorluk çektiklerini aktarmışlardı. 

Tüm bu gelişmelerin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Türkiye''deki yoğun bakım doluluk oranlarıyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Koca, "İstanbul’da yoğun bakım yataklarımızda doluluk yüzde 71,4. Çanakkale’de %67,1. Tekirdağ’da %73,5. Kırklareli’nde %69. Yalova’da %55,4. Vaka sayılarının artışı, sağlık çalışanlarımızın yükünü de oransal olarak artırıyor" dedi. 

Bakan Koca''nın yaptığı paylaşım ise şu şekilde: