Bakan Pakdemirli: "Tarımsal hasılada, Avrupa'da 1'inciyiz"

Bakan Pakdemirli: "Tarımsal hasılada, Avrupa'da 1'inciyiz"
DSİ'nin eğitim seminerinde konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Tarımsal hasılada, Avrupa'da 1'inci, Dünyada 7'inciyiz. Tarımsal toprak varlığı olarak yine Dünyada 17. Sıradayız" ifadelerini kullandı.

Devlet Su İşleri(DSİ) Genel Müdürlüğünce, Üst Yönetim Değerlendirme ve Eğitim Semineri düzenlendi. Mlatepe'de bir otelde düzenlenen seminere Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mevlüt Aydın ve çok sayıda Devlet Su İşleri çalışanı katıldı.

"TARIMSAL HASILADA, AVRUPA'DA 1'İNCİ, DÜNYADA 7'İNCİYİZ"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı konuşmada, “Ülkemiz yönetim sisteminde olduğu gibi, tarımda da yeni bir döneme umutla girdik. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığını birleştirerek, Tarım ve Orman Bakanlığı olduk. Bu birleşmeyi fırsata çevirmeliyiz. Tarımsal hasılada, Avrupa'da 1'inci, Dünyada 7'inciyiz. Tarımsal toprak varlığı olarak yine Dünyada 17. Sıradayız. Bu durum, elimizdeki toprak kaynağını, iyi kullandığımızı göstermesi açısından da önemli aslında. Küçükbaş hayvan ve Süt sığırı varlığında Avrupa Birliği'nde 1. Sıradayız. Büyükbaş hayvan varlığında da Avrupa Birliği'nde, Fransa'dan sonra 2. Sıradayız." dedi. 

İlgili Haberler