Bakan Pakdemirli'den yeni açıklama

Bakan Pakdemirli'den yeni açıklama
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Yangının çıkış nedeniyle ilgili kolluk kuvvetleri soruşturmalarını sürdürüyor, henüz netlik kazanan bir durum yok" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya''nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili bölgede inceleme yaptı. 

Ekiplerden yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Pakdemirli, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"YANGIN KONTROL ALTINA ALINAMADI"

Yangının henüz kontrol altına alınmadığını söyleyen Pakdemirli, "Manavgat yangını kontrol altına alınmamakla beraber, fazla sayıda odakla mücadele ediliyor olması işimizi zorlaştırıyor. Birinci önceliğimiz can kaybının olmaması. Can kaybının olmaması teselli edici. Hasar tespit çalışmalarımız yangın kontrol altına alınır alınmaz başlayacak. Bölgede şu an için herhangi bir ihtiyaç yok. Vatandaşlar akrabalarına dağılmış durumda" dedi.

"NEDENİ NETLİK KAZANMADI"

Yangından etkilenen bölgeye ilişkin bilgi veren Pakdemirli, şunları söyledi:

"Akşam saatlerinde 600 hektar demiştik. Bunun en az üç dört misline çıkacağını görüyoruz şimdiden. Yangının çıkış nedeniyle ilgili kolluk kuvvetleri soruşturmalarını sürdürüyor, henüz netlik kazanan bir durum yok. Emniyet ekiplerimiz soruşturuyor. Vatandaşlar genelde akrabalarına dağılmış durumdalar. Yani bir yerde kümelenmiş, Kızılay''ın AFAD''ın yardımını bekleyen bir vatandaş yok."

ADANA, MERSİN VE ANTALYA''DAKİ YANGINLAR

Adana, Mersin ve Antalya''daki yangınlara ilişkin de açıkalama yapan Pakdemirli, "Adana, Mersin ve Antalya''daki yangınlarda 476 arazöz, 1904 personel halihazırda mücadele ediyor" dedi.

İlgili Haberler