Bakan Selçuk'un okulların açılış tarihi ile ilgili açıklamasını Yeniçağ bir gün önce duyurdu: Ne diyorsak o!

Bakan Selçuk'un okulların açılış tarihi ile ilgili açıklamasını Yeniçağ bir gün önce duyurdu: Ne diyorsak o!
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların açılış tarihi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, daha önce 31 Ağustos olarak ilan edilen okulların açılış tarihi ile ilgili yaptığı açıklamada 'Ne olacağı bugünden bilinmez. Ağustos'un sonundaki tabloya göre hareket ederiz" diye konuştu. Yeniçağ ise bakanlığın bu planını dün yaptığı bir özel haberle duyurmuştu.

Okulların açılacağı tarih ile ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, mevzuat gereği okulların açılış tarihini 31 Ağustos olarak açıkladıklarını ve o tarih geldiğinde okulların açılış zamanının daha net belli olacağını söyledi.

Selçuk'un yaptığı açıklamada belirttiği durumu ise, ilk olarak Yeniçağ duyurmuştu. Yeniçağ'da Fatih Ergin ve Barış Yahya Çinçin imzalı dün yer alan "Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni eğitim dönemi için şok plan: Okullar 31 Ağustos'ta açılmayabilir" başlıklı haberde, Milli Eğitim Bakanlığı’nda okulların açılması ile ilgili yeni senaryoların konuşulduğu ve  daha önce 31 Ağustos olarak duyurulan okulların açılma tarihinin ileri bir tarihe ertelenebileceği belirtilmişti.

Söz konusu haberimizde diğer yandan Selçuk’un okulların açılmasının ertelenmesi ihtimaline göre de hazırlık yapılmasını ve bir B planı oluşturulmasını istediği aktarılmıştı.

Selçuk’un konu ile ilgili bugün yaptığı açıklamasından satır başları şöyle:

Okulların açılacağı hafta ne olacağını kimse bilemez. Bizim için birinci öncelik öğretmen ve öğrencilerimizin sağlığı. 31 Ağustos’ta açılacak derken bunu temenni ediyoruz. Sağlıklı bir durum oluşursa, şartlar elverişli olursa bu tarihte açacağız demek istiyoruz. Aylardır hazırlanıyoruz.

BİR YIL SONRASININ İÇERİKLERİNİ BİTİRMEK ÜZEREYİZ

* “Bir süre açmayın, uzaktan eğitime devam edin” denirse biz buna hazırız. Seyrekleştirme modeli deneyin derlerse buna da hazırız. Neden hazırız, bir yıl sonrasının içeriklerini bitirmek üzereyiz. O kadar hazırız.

* Bizim beklentimiz şu: Verilere bakarız, ağustos sonu, eylül başında nasıl bir tablo varsa hareket planımızı ona göre uygularız. Her türlü altyapımız ve imkanımız fazlasıyla var. İsteyen özel okul 15 Ağustos’ta faaliyet başlayabilir.