Kara Kartal 90+3'te dev bir vurgun yedi

Kara Kartal 90+3'te dev bir vurgun yedi
Beşiktaş, Konyaspor'a uzatmanın son dakikasında yediği golle yakalandı, maç fazlasıyla ikincilik koltuğuna yükselmesine rağmen Devler Ligi yolunda önemli bir fırsatı tepti.

Bir yanda dibe doğru düşüp ateşin dayanılmaz sıcaklığını hissetmek istemeyen Konyaspor; diğer yanda Avrupa'nın en zirvesindeki organizasyon, Şampiyonlar Ligi'ne, direkt konma arzusundaki gökyüzünün ihtişamlı süsü Kartal... Dile kolay! 3 puan her iki taraf için de büyük olay! Konyaspor kazanırsa; yürü Konyalım yürü. Beşiktaş kazanırsa; zafer türküsü! İki takım için de çok şey! Ve bir Türkiye klasiği... Maçta ev sahibinin cezası nedeniyle sadece kadın ve çocuklar var... Özetle; yeşil-beyazlılar tribün desteğinden yoksun... Eee be erkek taraftar sen de yoksun (!) Kavga-küfür... Sonra rakipleri güldür... Taraftarı olmayan takım nasıl gider gümbür gümbür! Tribünlerdeki boşluklar derin... Ligde yaşam savaşı veren bir takım için bu durum gerçekten vahim! Gelin, rakiplere saygı gösterin... Maçları televizyondan izlemeyin... Unutmayın kötü söz sahibinin! Birbirinizi sevin... sevin... sevin... Maça gelelim... 24'te Hleb sağdan enfes daldı, ortasını yaptı, Hasan Kabze altı pas içinde yükseldi, kafayı çaktı, kaleci Tolga Zengin mükemmel çıkardı. 33'te Motta kaleye füze gönderdi, Itandje füze kalkanlarını açtı, olası çok büyük bir bir tehlikeyi önledi. 38'de Olcay Şahan topu üstten auta yolladı, bir gol daha kaçtı. 43'te İsmail Köybaşı, kaleyi yokladı, Itandje bir kez daha kalesinde duvar ördü. 43'te Oğuzhan'ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta topa iyi yükselen Almeida'nın sert kafa şutunda meşin yuvarlak İtandje de kaldı. Karşılaşmanın ilk 45 dakikası golsüz sonuçlandı. 62'de Djalma sağdan daldı ortasını yaptı, Gekas, meşin yuvarlağın gelişine enfes vurdu, Tolga Zengin adeta bir panter gibi uçtu, tehlikeyi savuşturdu. 65'te Gekas topu altı pas içinde kafayla dışarı gönderdi. 69'da Gökhan Töre, Olcay'ı kaçırdı, bu oyuncu çok güzel bir orta yaptı, Oğuzhan kafayla ağları salladı: 0-1. İsmail Köybaşı, 70'te kaleci ile karşı karşıya mutlak bir golü kaçırdı. 90+3'te Djalma ortaladı, Gekas, Vukovic'in indirdiği topa vurdu, Veli'ye çarpan top ağlara gitti: 1-1. Beşiktaş, Galatasaray ile girdiği ikincilik mücadelesinde maç fazlasıyla 1 puan öne geçmesine rağmen büyük bir fırsatı tepti.

Beşiktaş'tan büyük tepki
* Başta Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve yönetici Deniz Atalay olmak üzere tüm idareciler, teknik heyet ve futbolcular karşılaşmanın hakemi Çağatay Şahan'a büyük tepki gösterdiler. Siyah-beyazlılar, golden önce Jones'e yapılan net faulün verilmediğini ve golde Konyasporlu oyuncunun topa elle müdahale ettiğini ileri sürdüler.

* Konyaspor-Beşiktaş karşılaşmasında son saniyelerde gelen golden sonra Protokol Tribünü karıştı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'a tribünde bazı Konyasporlu yöneticiler sözlü saldırıda bulundu.
* Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, böylesine hakem hatasıyla puan kaybetmesini kabul etmesinin mümkün bile olamayacağını söyledi. Hırvat çalıştırıcı, "Bu başka bir şey. Ben buraya çalışmaya, Beşiktaş'a bir şeyler vermeye geldim. Ancak her şeye rağmen pes etmeyeceğiz. Biz karakterli bir takımız. Bu zorluğun üstesinden geleceğiz. El ele vereceğiz ve zor olanı başaracağız" şeklinde konuştu. Bu arada hakemlerin üzerine yürüyen Bilic, "2 puanımızı çaldınız. Emeklerimize heba ettiniz. Yazıklar olsun size" diye bağırdı. Konyaspor'un golünden sonra Bilic'in gözyaşlarına hakim olamaması ve yedek kulübesinde adeta çökmesi dikkat çekti.
* Karşılaşma sonunda Beşiktaşlı futbolcular, kaleci Tolga Zengin'e alınan 1 puan nedeniyle teşekkür ettiler.