Bakan Ziya Selçuk açıkladı: Eğitim sistemi değişiyor mu?

Bakan Ziya Selçuk açıkladı: Eğitim sistemi değişiyor mu?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni sistemi Mart ayında açıklayacaklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullar arasındaki imkan ve farklılıkların azaltılacağına işaret ederek, “Yakında da ilan edeceğiz, Mart ortasında. Birkaç ay içerisinde ortaya koyacağımız büyük bir veri yönetim sistemiyle de ne demek istediğimizi belki daha somut olarak anlatma ihtimalimiz ortaya çıkacak” dedi.

2023 Eğitim Vizyonu çalıştayında konuştu.

Türkiye olarak her zaman hedeflerinin büyük olduğunu, bu hedeflerin yakalanması için de eğitimsel kaliteyi artırmanın öneminin farkında olduklarının altını çizen Selçuk, "Orta gelir tuzağı olarak ifade edilen kavramın, aslında orta gelir tuzağı değil, orta eğitim tuzağı olduğunu fark etmek zorundayız. Eğitimimiz ortaysa ekonomimiz orta olacaktır. Eğitim kalitemizi artırarak ekonomik kazanımlarımızı da katbekat artırabiliriz." ifadelerini kullandı.  

Bakan Selçuk, okullar arasındaki imkan ve öğrenme farklılıklarını azaltmak için yürüttükleri çalışmalar olduğunu vurgulayarak, "Okulla ilgili son derece detaylı çalışmalarımız var, Mart ortasında ilan edeceğiz. Verinin bu anlamdaki hayatiliğinin farkındayız. İçinde bulunduğumuz çağda, veriyi yönetmek ile ilgili bakış açımız ve bu konuda hemen birkaç ay içinde ortaya koyacağımız büyük bir veri yönetim sistemi ile de ne demek istediğimizi somut olarak anlatma ihtimalimiz ortaya çıkacak."

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu İngilizce metninin 7 Mart'ta Paris'te tanıtımının yapılacağını sözlerine ekledi. 

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Christian Berger ise eğitimde bir reform paketi olarak Eğitim 2023 Vizyonu'nu AB olarak çok olumlu karşıladıklarını, Türkiye ile birlikte neler yapılabileceğini konuşma konusunda çok istekli olduklarını ifade etti.

Etkinliğe, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Başkan Vekili Hüseyin Özhan, Avrupa Eğitim Vakfı (ETF) Müdürü Cesare Onestini, üniversite rektörleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. 

İlgili Haberler