Bakın hangi 2 seçenek arasında kaldı! Messi'nin çaresizliği 

Bakın hangi 2 seçenek arasında kaldı! Messi'nin çaresizliği 
Kesenin ağzını açan Manchester City, Messi'ye inanılmaz bir kontrat sundu. İngiliz devi, Messi'ye 250 milyon euro imza parası teklif etti. İddiaya göre, Arjantinli futbolcuya 5 yıllık sözleşme öneren City, yıllık 100 milyon euro da brüt maaş öneriyor. Ancak ünlü yıldıdız Barcelona'dan bonservisini ücretsiz alam için formül arıyor.

Milliyet'in haberine göre, İspanyol devi Barcelona'dan ayrılacağı konuşulan Lionel Messi’nin geleceğinin ne olacağı tüm futbol dünyasında merakla beklenirken, futbolcunun durumuyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Bayern Münih’ten yenilen sekiz golle hayatının şokunu yaşayan Arjantinli futbolcu, şokun etkisiyle takımdan ayrılığa gidecek bir sürece kadar savrulmuştu. Katalan ekibinin PRC testine katılmayan, ardından Ronaldo Koeman yönetimindeki antrenmana da çıkmayan yıldız futbolcunun Barça’dan ayrılması halinde bunun bedelsiz olup olmayacağı, cevabı en çok merak edilen konu olarak öne çıkıyor.

Normalde kontratında 700 milyon euro serbest kalma hakkı bulunan, ancak bunun istisnası dışında bedelsiz olarak da haziran sonuna kadar ayrılma hakkı bulunan oyuncu, pandemi süreci nedeniyle bu sezonun uzamasını, yukarda zikredilen tarihin de ileri atılabileceği şeklinde bir hukuki yoruma büründürerek, bedava ayrılığın yollarını arıyor.

Lionel Messi ile Manchester City, Inter ve Paris Saint Germain gibi ekiplerin ilgilendiği biliniyor. Son günlerde adı en çok öne çıkan kulüp olan City’nin ise bu transferde o kadar da kararlı olmadığı ortaya çıktı.

BEDELSİZ ALABİLİYOR

Mundo Deportivo’nun haberine göre Manchester City, bonservis ödemek zorunda kalması durumunda böyle bir transfer harekatına hiç kalkışmayacak, Barcelonalı futbolcuyu ancak bedelsiz alma fırsatı olursa bunu değerlendirecek.

İngiliz ekibinin başının, son dönemde mali denetimlerle dertte olduğu hatırlatıldı. Finansal Fair Play kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Avrupa’dan men cezası alan kulübün bu cezasının CAS tarafından kaldırılarak, son anda uçurumun kenarından döndüklerini ise bu noktada biz hatırlatalım.

Manchester City’nin bu transferde frene basmasına ek olarak, doğru olması durumunda Lionel Messi’yi üzmüş olmaması mümkün olmayan bir konuşmanın da detayına yer verildi. Buna göre Guardiola ile Messi telefonda görüştüler.

Yıldız futbolcunun Katalan ekibinde eski hocası olan City’nin başındaki deneyimli teknik adam, eski öğrencisine Manchester City’ye imza atmak yerine Barcelona’da kalmasını, aktif futbolculuğunu burada noktalamasını tavsiye etti.

250 MİLYON EURO İMZA PARASI

Diario Sport'un haberine göre; kesenin ağzını açan Manchester City, Messi'ye inanılmaz bir kontrat sunduğu iddia edildi. İngiliz devi, Messi'ye 250 milyon euro imza parası teklif etti. İddiaya göre, Arjantinli futbolcuya 5 yıllık sözleşme öneren City, yıllık 100 milyon euro da brüt maaş öneriyor.
Yine tüm bu gelişmelerle birlikte Barcelona’ya gün içinde varacak olan Messi’nin babası Jorge Messi’nin yarın Barcelona kulübü yöneticileriyle yapacağı toplantı da merakla bekleniyor.