Bakın hangi hastalığa iyi geliyor

Bakın hangi hastalığa iyi geliyor
Yer fıstığı antioksidan özelliğinden dolayı genel sağlık için oldukça faydalıdır. Yer fıstığının faydaları ve iyi geldiği hastalıklar nelerdir? İşte detaylar…

Yer fıstığı içerdiği zengin besinler yardımıyla sağlığımıza katkılarda bulunuyor. Mide kanserine yakalanma riskini azaltan fıstık, ayrıca cilt sağlığını korur ve kalp sağlığına iyi gelir.

Kanserli hücrelerle savaşır.

Alzhemier hastalığına yakalanma riskini azaltır.

Viral, fungal enfeksiyonları engeller.

2017 Harvard çalışması haftada 2 veya daha fazla porsiyon yer fıstığı yiyenlerin kardiyovasküler hastalık riskinde yemeyenlere kıyasla yüzde 13 azalma olduğunu saptamıştır.

2017 Avrupa Beslenme Dergisi’nde yayınlanan bir çalışmaya göre en çok yer fıstığı dahil kabuklu yemiş yiyenlerin daha az kilo aldıkları ve 5 yıllık çalışma süresi boyunca yemeyenlere kıyasla %5 daha düşük kilolu veya obez olma riskine sahip oldukları saptanmıştır.

Yer fıstığının kanser türlerinden birkaçına iyi geldiği bilinmektedir. Özellikle kolon ve mide kanserine karşı etkili bir koruyucudur. Özellikle insanların kansere yakalanma riskini minimuma indirir.

Yer fıstığı antioksidan özelliğe sahip olması sebebi ile biokanin-A ve genestesin maddeleriyle birlikte vücutta serbest radikallerin etkisini kırarak genel sağlıkta insan vücuduna fayda sağlamaktadır.

Fıstık, özellikle kadınların kolon kanserine yakalanma riskini azaltabilir. Haftada en az iki kaşık fıstık ezmesi yemek, kadın ve erkeklerde kolon kanserine yakalanma oranını %27 ila %58 azaltır.

Fıstık proteinin ciddi bir alerjen olduğu unutulmamalıdır. Bazı bünyelerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Aşırı tüketime dikkat edin.

İlgili Haberler