Balgat yönetiminden Ülkücülere hakaret yarışı

Balgat yönetiminden Ülkücülere hakaret yarışı
Başkanlık için AKP ile el sıkışan Balgat yönetimi ‘hayır’ diyen Ülkücü taban için adeta hakaret yarışına girdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “hayır”cılara “içi boş fıçılar” dedi.

Bahçeli ve AKP’nin el sıkışması ile Meclis’ten geçen ve referandum sürecine giren başkanlık anayasasına ilişkin MHP tabanında tepkiler giderek büyümeye devam ediyor.

Balgat yönetimi ise Başkanlığa ‘hayır’ diyeceğini açıklayan Ülkücü tabana karşı adeta hakaret yarışına girdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da, başkanlık sistemini getiren anayasa referandumuna ilişkin “hayır” oyu vereceğini açıklayan ülkücüleri hedef aldı. Yalçın’ın “MHP ve Ülkücü Hareket, siyaset denizinde rotasından sapmadan ilerlerken beyhude ağırlık yapan safraları ve içi boş fıçıları bırakıp yoluna devam etme kararlılığındadır” ifadelerini kullandı.

“HİZİPLER VE KÜÇÜK ÇIKAR GRUPLARI”

“Nefislerine yenilenler, başka çekim güçlerinin etkisi altında kalarak bağlılıklarını sorgulamaya başlayanlar, camiamızdan kopmuşlardır” diyen Semih Yalçın, “Çeşitli gerekçelerle maşeri vicdandan kendini soyutlayanların çoğu zamanla hüsran ve pişmanlık yaşamışlar, girdikleri çıkmazdan kurtulmak için hamle yaptıklarındaysa artık Ülkücü Hareketle doku uyuşmazlığına düştüklerini yeisle görmüşlerdir. Bunun neticesinde, kendilerine ahlak dışı savunma mekanizmaları oluşturmuşlar, hizipler ve küçük çıkar grupları kurmaya veya bunlara katılmaya teşebbüs etmişlerdir” ifadelerini kullandı.

Milliyetçiliği ayaklar altına alan, Türk’ü, Anayasasının ilk 4 maddesini açık bir dille hedef alan AKP ile Başkanlık için anlaşan Balgat yönetiminin ‘hayır’ diyen Ülkücüleri çıkarcılıkla suçlaması dikkat çekerken, Yalçın sözlerine şöyle devam etti:

“İÇİ BOŞ FIÇILAR”

“Binlerce şehit veren, en ağır badirelerden geçip bugünlere ulaşan kutlu bir davanın kanla, alın teriyle, zahmet ve mihnetle yoğurulmuş nimetlerinden yararlanarak geldikleri mevkilerde liyakatsizlik gösterenler, kendi yetersizlik ve zavallılıklarına kılıf aramakla sadece daha da küçülmüşlerdir” diyen Semih Yalçın açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“MHP ve Ülkücü Hareket, siyaset denizinde rotasından sapmadan ilerlerken beyhude ağırlık yapan safraları ve içi boş fıçıları bırakıp yoluna devam etme kararlılığındadır.”

“HAYIR”CI ÜLKÜCÜLER NE DEMİŞTİ

MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya ve Ülkü Ocakları eski genel başkanları, anayasa değişiklik teklifiyle ilgili milletvekillerine çağrı yapmıştı. Yapılan çağrıda "Vicdanlarının ve hür iradelerinin sesine kulak vermelerini ve doğacak vebale ortak olmamalarını tavsiye ediyoruz" denilmişti. BU çağrıda Ülkü Ocakları eski genel başkanları İrfan Özcan, Müsavat Dervişoğlu, Alişan Satılmış, Suat Başaran, Azmi Karamahmutoğlu, Ulvi Batu, Mustafa Hakan Ünser, Servet Avcı ile Harun Öztürk’ün imzalarının yer alması ses getirmişti.

İlgili Haberler