Bankaya gitmeyenin tüm parası silinecek 'Bankalar peş peşe uyarı yaptı zaman daralıyor'

Bankaya gitmeyenin tüm parası silinecek 'Bankalar peş peşe uyarı yaptı zaman daralıyor'
Bankada hesabı olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar! Bankalar peş peşe uyarı yaptı. Bankaya gitmeyenlerin parası silinecek.

Türkiye'de bankalarda bulunan milyonlarca hesap, uzun süredir kullanılmıyor ve bu durum bankaları ve vatandaşları endişelendiriyor. Bankalar peş peşe yaptıkları uyarılarla, hesapları uzun süre hareketsiz kalan vatandaşları bilgilendirmeye çalışıyor.

Son gelen duyurularla birlikte bankalarda uzun süre işlem yapılmayan hesapların tehlike altında olduğu vurgulanıyor. Bankalar, hesapları aktif tutmayan ve belirli bir süre işlem yapmayan vatandaşların bu durumda risk altında olduklarını belirtiyor.

Bankaların paylaştığı bilgilere göre, hesaplarınızda 10 yıl boyunca herhangi bir işlem yapılmazsa bu hesaplar otomatik olarak kapatılacak. Bu da hesaplardaki tüm bakiyenin Yatırımcı Tazmin Merkezi'ne devredileceği anlamına geliyor. Bu durumda, hesap sahipleri bu paraları kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilirler.

Bankaların duyurularında belirttiği üzere, bu durumdan etkilenmemek ve hesaplardaki paraları korumak için hesap sahiplerinin bankalarıyla iletişime geçmeleri gerekiyor. Banka hesaplarının durumunu öğrenmek ve gerekli işlemleri yapmak, bu paraların YTM'ye devredilmesini önlemek için büyük önem taşıyor.

Bankaların yaptığı uyarılar, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 83. maddesine dayanarak yapılıyor. Bu kanun gereği, belirli bir süre işlem yapılmayan hesaplar otomatik olarak zaman aşımına uğrayıp Yatırımcı Tazmin Merkezi'ne devrediliyor.

Bankaların yayınladığı listelerde ismi bulunan vatandaşların, belirtilen tarihe kadar banka şubelerine başvurarak gerekli işlemleri yapmaları gerekiyor. Aksi takdirde, hesaplardaki tüm emanetler ve alacaklar Yatırımcı Tazmin Merkezi hesaplarına devredilecek.

0x0-son-dakika-maaslara-zam-yasasi-meclise-geliyor-emeklinin-memurun-gozu-3-temmuzda-1687837721695.jpg

0x0-20-bin-lira-cepte-kaliyor-2009-2010-tarihlerine-dikkat-prim-borcunun-ucte-birini-odeyerek-emekli-olun-1630837028309.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.