Vatanımız üzerinde oyunlar oynanıyor

Vatanımız üzerinde oyunlar oynanıyor
Balyoz Davası’ndan tahliye olan Kurmay Albay Yıldırım, “Oyuna gelmemeliyiz. Ben cezaevine girdiğimde bölücü örgüt halay çekerek oynamıştır” dedi

Balyoz Planı davasından 45 ay Hadımköy Cezaevi’nde tutuklu kaldıktan sonra Anayasa Mahkemesi’nin “ihlal” kararı vermesinin ardından tahliye edilen Jandarma Kurmay Albay Hanifi Yıldırım, memleketi Iğdır’daki Şair ve Yazarlar Derneği’ni ziyaret etti. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, haksız yere 45 ay cezaevinde kaldığını savunarak, bu davanın amacının Türk Silahlı Kuvvetlerini zayıflatmak olduğunu belirtti. Yıldırım, iki gündür memleketinde vatandaşlarla görüştüğünü belirterek, “Iğdır’da gördüğüm ilgi beni sevindirmiştir. Demek ki Türkiye’de ve Iğdır’da askerine subayına sahip çıkan insanlar var” dedi. Türkiye’nin zorlu bir dönemden geçtiğini vurgulayan Yıldırım, “Vatanımız üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Bu oyuna gelmemeliyiz. Bu oyunun içinde iç ve dış düşmanlarımız vardır. Birlik olmalıyız. Suçsuz yere vatanını seven, canını veren kahramanları hayali suçlar ve düzmece belgelerle cezaevine attılar. Ben cezaevine girdiğimde bölücü örgüt halay çekerek oynamıştır. Şimdi ilahi adalet gerçekleşti. Şimdilik serbest kaldık” diye konuştu. Şair Yahya Azeroğlu da Yıldırım’ın tahliye olmasını sevinçle karşıladıklarını kaydetti.

Hedef TSK
Kurmay Albay Yıldırım, Iğdır’da şehit ve gazi ailelerini de ziyaret etti. Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneğini ziyarette bulunan Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, yapılan kumpasların amacının Türk Silahlı Kuvvetlerini zayıflatmak olduğunu söyledi. Yıldırım, şöyle konuştu: “Görev yaptığım süreçte her zaman Iğdır ve Iğdırlı için bir şeyler yapmaya çalıştım, bundan sonrada hizmet etmeye hazırım. Iğdır’da da birlik olmalıyız, beraberliğimizi korumalıyız. Şehitlerimiz bu vatan için hayatını verdi. Gazilerimiz bu vatan için gazi oldu bende bir gaziyim. Askerlerim kucağımda şehit oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ömür diliyorum.” Dernek Başkanı Ahmet Akdeniz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Cezaevinde olmanız bizleri üzmüştü. Sizin gibi değerli bir komutanın hapse atılması haksızlıktır. Sizinle gurur duyuyoruz” dedi.