Hollandalı çiftin ‘senet’ kâbusu

Hollandalı çiftin ‘senet’ kâbusu
Antalya’nın Alanya ilçesine yerleşen Hollandalı Adrianus Van Der Louw (75) ile eşi Teuntje Justine Van Vliet (70) çiftti yerleşmek için gayrimenkul işi yapan Sami Ü.’den arsa aldı.

Çift, arsayı aldıkları kişiye bir de villa yaptırdı. Arsa ve villa için toplam 260 bin Euro ödeme yapan çift, villanın teslimi sürecinde sorun yaşadı. Çift asıl sıkıntıyı, bankadan aldıkları telefonla yaşamaya başladı. 4 milyon liralık varlıklarına, 500 bin Euro’luk senet nedeniyle haciz konulduğunu öğrendiler. Çiftin iddiasına göre işleme konan senet sahte. Senet sahibi ise çiftin kendisine borcu olduğunu savunuyor. 

7 yıldır devam ediyor
Hollandalı çift, 7 yıldan bu yana, 8 bilirkişi raporuna konu olan senedin kendilerine ait olmadığını kanıtlamaya çalışıyor. Asliye Ceza Mahkemesi yaptığı yargılamayı Temmuz 2012’de sonlandırdı. Mahkeme her iki sanık hakkında, yeterli delil olmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi. Yargıtay kararı bozdu. Dava yine mahkemeye geldi. Mahkeme 3 Haziran günü yapılan duruşmada sanıklara bir kez daha beraat verildi. Dosya yeniden Yargıtay’a gidecek.  Hollandalı çiftin İstanbul Ticaret Mahkemesi’nde açtığı tespit davası ise sürüyor.