Barış Yarkadaş: Coronavirüsünü araştırmayı engellemek...

Barış Yarkadaş: Coronavirüsünü araştırmayı engellemek...
CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin Çin’de ortaya çıkan ‘coronavirüs’ salgının önlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması amacıyla araştırma komisyonu kurulması önergesinin AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedilmesine tepki gösterdi.

ADEM DEĞİRMENCİ / YENİÇAĞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Milletvekili Barış Yarkadaş, Yeniçağ gazetesine özel açıklamalarda bulundu. CHP’li Yarkadaş, Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünya için sağlık tehdidi oluşturan coronavirüs salgını için İYİ Parti’nin Meclis’e vermiş olduğu araştırma komisyonu kurulması önergesini reddetmesine tepki gösterdi. Barış Yarkadaş, “AKP ve MHP iktidarı, eğer kendine güveniyorsa, yapılan hazırlıkları neden kamuoyuyla paylaşmıyor. Demek ki coronavirüse hazırlık konusunda demek ki inandırıcılıkları yok” diyerek tepkisini dile getirdi.

“KAPALI REJİM GİBİ YÖNETMEK İSTİYORLAR”

Muhalefetin gündeme getirdiği ve araştırılmasını istediği konuların tamamının AKP ve MHP tarafından reddedilmesini vurgulayan Yarkadaş, “AKP ve MHP muhalefetin gündeme getirdiği, araştırılmasını istediği hangi konu ve Türkiye’nin yararına hangi konu varsa bunların tamamını reddediyor. AKP ve MHP Türkiye’yi adeta ‘soru sorulamaz’, kamuoyunun aydınlatılmadığı, kamuoyunu bilgi verilmediği bir kapalı rejim gibi yönetmek istiyor” dedi.

AKP iktidarının iyi ve güzel olanı kendisine görev edindiğini ifade eden Yarkadaş, “AKP ve MHP’nin bu tavrı denetlenemez bir iktidar kurma ve Türkiye’yi kapalı bir rejimle yönetme arzusunu ifade ediyor. AKP ve MHP, iyi olan, güzel olan ne varsa karşı çıkmayı kendisine görev edinmiş bir durumda” ifadelerini kullandı.

“CORONAVİRÜSÜ ARAŞTIRMAYI ENGELLEMEK, TOPLUMA DÜŞMANLIK ETMEKTİR”

Coronavirüsün araştırılmasını engellemenin topluma düşmanlık etmek olduğunu söyleyen Yarkadaş, “Coronavirüsünün araştırılması ve coronavirüs tehlikesine ilişkin önlemlerin alınmasına ilişkin araştırmayı engellemek, topluma düşmanlık etmektir. AKP ve MHP iktidarı, eğer kendine güveniyorsa, yapılan hazırlıkları neden kamuoyuyla paylaşmıyor. Demek ki coronavirüse hazırlık konusunda demek ki inandırıcılıkları yok” dedi.