Bartın'daki selde ölen beyaz et sayısı açıklandı

Bartın'daki selde ölen beyaz et sayısı açıklandı
Bartın'ın Ulus ilçesinde sağanağın ardından meydana gelen sel sonrası, Erdoğan’ın ‘beyaz et’ diye tabir ettiği ölen tavuk sayısı açıklandı.

Milli Gazete''de yer alan habere göre, Batı Karadeniz’de meydana gelen selde bir çok insan hayatını kaybederken onlarca hayvanda telef oldu. Bartın’daki selde Erdoğan’ın ‘beyaz et’ diye tabir ettiği ölen tavuk sayısı ortaya çıktı.

24 BİN TAVUK ÖLDÜ

Bartın’ın Ulus ilçesinde yaşanan sel felaketinde Kumluca beldesindeki tavuk çiftliğini su bastı. Sel sularının yaklaşık 10 metre yükselmesi nedeniyle tavuk çiftliği sular altında kaldı, 24 bin tavuk, telef oldu.

Meydana gelen vahim olayda 24 bin tavuk ölürken 5 bin tavuk ise çiftliğin 2’nci katında bulunması nedeniyle hayatta kaldı.

ERDOĞAN ÖLEN TAVUKLAR İÇİN ‘BEYAZ ET’ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Akdeniz ve Ege bölgelerinde meydana gelen yangında ölen hayvanlar hakkında yaptığı konuşma çok büyük tepkilere neden olmuştu. Erdoğan yangınla ilgili soruları cevaplarken “Yangın olur da ormanda canlılar yanmaz mı? Hemen tedbirlerimizi aldık. ''Bütün bu canlıların defnini yapın'' dedik. Canlıların sahiplerine bu canlılar kadar ödeme yapacağız. Büyükbaşsa büyük baş, koyun, beyaz et hepsinin ödemelerini yapacağız" diye konuşurken tavuklar için “Beyaz et” ifadesini kullanması sosyal medyada eleştiri oklarının hedefi olmasına neden olmuştu.