Barzani'den YPG'ye destek!

Barzani'den YPG'ye destek!
Irak'ın kuzeyindeki peşmerge yönetiminin eski başkanı Mesut Barzani, Türkiye'nin terör koridoruna yönelik Barış Pınarı Harekatı ile ilgili, “Savaş dursun” çağrısı yaparken, harekatı "Kürt bölgelerine saldırı" olarak yorumladı.

Türkiye'nin sınırlarının güvenliğini sağlamak ve terör koridorunu ortadan kaldırmak amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın 4 gününde, Irak'ın kuzeyindeki peşmerge yönetiminin eski başkanı Mesut Barzani, harekata yönelik skandal açıklamalarda bulundu.

Barzani, Türkiye’nin Suriye'nin kuzeyine yönelik düzenlediği ‘Barış Pınarı Harekatı’ hakkında “Maalesef birkaç gündür kuzey Suriye’deki Kürt bölgeleri saldırı ve tehlike ile karşı karşıya kalmıştır” açıklamasında bulundu.

Barzani, Irak'ın Türkmen şehirleri olarak bilinen Kerkük, Musul ve Erbil ile Suriye'nin Arap/Türkmen ağırlıklı şehri olan Telabyad'ın demografik yapısının değiştirilmesini unutarak, "Savaşın durması, günahsız insanların bu tehlikeli duruma kurban edilmemesi ve bölgedeki demografik yapının değiştirilmesine müsaade edilmemesi için tüm tarafların elinden geleni yapmasının zamanı gelmiştir.”

 

İlgili Haberler