Başakşehir, Fenerbahçe'yi yenerek şampiyonluk için büyük bir adım attı

Başakşehir, Fenerbahçe'yi yenerek şampiyonluk için büyük bir adım attı
Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında sahasında Fenerbahçe'yi konuk eden Medipol Başakşehir, rakibini 2-1 yenerek maç fazlasıyla en yakın rakibine 11 puan fark attı.

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında sahasında Fenerbahçe'yi Robinho ve Stefano Napoleoni'nin golleriyle 2-1 mağlup eden Medipol Başakşehir, maç fazlasıyla en yakın takipçisi Galatasaray ile arasındaki puan farkını 11'e yükseltti.

Bu sezon 17. galibiyetini elde eden turuncu-lacivertli takım 57 puana ulaştı. Dokuzuncu yenilgisini alan Fenerbahçe ise 28 puanda kaldı.

GOLLER

Mücadelenin 19. dakikasında Robinho Başakşehir'i 1-0 öne geçirdi. Sol kanatta rakibinden sıyrılan İrfan Can'ın ortası kaleye yöneldi. Volkan'ın istediği gibi uzaklaştıramadığı top altı pas içine düştü. Boşta kalan topa Robinho kale ağzında vuruşunu yaptı ve Başakşehir 1-0 öne geçti.

Mücadelenin 73. dakikasında Attamah'ın büyük hatasını Soldado affetmedi ve skoru 1-1'e getirdi. Başakşehir yarı alanına gelen yüksek topta Attamah hatalı bir geri pas verdi ve araya giren Soldado, Mert Günok'tan kurtardığı topu boş ağlara gönderdi.

Mücadelenin 83. dakikasında Başakşehir Napoleoni ile skoru 2-1'e getirdi. Visca'nın savunma arasına gönderdiği pasta Mossoro sağ çaprazda kaleci ile karşı karşıya kaldı ve Volkan'ı geçen topu kale önünde Stefano Napoleoni tamamladı. Başakşehir bir kez daha öne geçti.

VALBUENA SAKATLANDI

Fenerbahçe'de 70. dakikada oyuna giren Valbuena, 85. dakikada sakatlanarak yerini Michael Frey'e bıraktı.