Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi tarihine geçti!

Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi tarihine geçti!
Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Lyon'u 3-0 mağlup eden Bayern Münih finale yükselirken Devler Ligi tarihine de geçti. Bavyera devi, bir sezonda Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı tüm maçlardan galibiyetle ayrılan ilk kulüp oldu. Paris Saint-Germain'in de rakibi oldu. 

Olympique Lyon'u 3-0 yenen Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finale yükseldi ve Paris Saint-Germain'in rakibi oldu ve adını 11. kez finale yazdırdı. Bavyera devi bu galibiyetle Şampiyonlar Ligi tarihine de geçti. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 10 maça çıkan Alman temsilcisi, oynadığı tüm maçları kazanan tek kulüp oldu.

Grup aşamasında Kızılyıldız, Tottenham ve Olympiakos'la birlikte B Grubu'nda yer alan Bayern Münih 6 maçtan da galibiyetle ayrıldı. Son 16 turunda Chelsea'yle eşleşen Bavyera ekibi, toplamda 7-1'lik skorla çeyrek final biletini aldı.

Pandemi nedeniyle 8'li final formatıyla tek maç üzerinden oynanan çeyrek final karşılaşmasında Barcelona'ya tarihi bir hezimet yaşatarak sahadan 8-2'lik galibiyetle ayrılan Bayern Münih, yarı finalde Lyon'u 3-0'la geçti. Paris Saint-Germain ile Bayern Münih arasındaki final, 23 Ağustos Pazar günü TSİ 22.00'de oynanacak.