Baykal: Milletin egemenliği yok ediliyor

Baykal: Milletin egemenliği yok ediliyor
Adana'da vatandaşla bir araya gelen CHP Antalya Milletvekili Baykal, “Bu Anayasa işi nereden çıktı. Türkiye'de sorun mu yok? Cumhurbaşkanı, Başbakan neden aylardır yollarda, milletin böyle bir talebimi mi var?" diye sordu.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal Adana'da vatandaşlarla bir araya geldi. “Bu Anayasa işi nereden çıktı. Türkiye'de sorun mu yok? Cumhurbaşkanı, Başbakan neden aylardır yollarda, milletin böyle bir talebimi mi var. Siz ‘Hiçbir derdimiz sorunumuz yok böyle bir Anayasa mı istiyoruz' dediniz?” diyen Deniz Baykal, Cumhuriyet tarihinde yapılan bütün Anayasaların hepsinin temel taşının “Milletin Egemenliği” ilkesini olduğunu hatırlattı. Baykal, “Bütün Anayasalarda “Milletin egemenliği, Meclisin üstünlüğü' anlayışı yatıyordu. Ancak bu anayasa ile Türkiye'nin omurgası olan, temel tarihi gerçek ortadan kalkmış, egemenlik milletten alınmış, tek adama veriliyor. Bu millet egemenliğini milletten alıp tek adama aktarma girişimidir. Tek adam anayasasıdır” dedi.

Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Meclisin yetkisinde olan kanun çıkarma işini önemli ölçüde tek kişiye transfer ediyor. Kanunla düzenlemesi gereken konular tek adamın iki dudağı arasında kararname ile düzenlenecek. Bakanlıkları isterse kapatabilecek yeni bakanlıkları kuracak. Bakanlıklarda çalışanların görevini sona erdirebilir. Yeni bakanlıkta kimlerin çalışacağına karar verebilir. 700 katrilyonluk bütçenin nereye harcanması gerektiğine tek adam karar verebilir. İsterse bu anayasaya ‘Evet' denilirse 3 milyon Suriyeli'yi vatandaşlığa alabilir ve maaşa bağlayabilir.' Bu memurlar devlete yük onları
sözleşmeli personel haline dönüştüreyim, işime geleni alayım işime geleni almayayım' diyebilir.”