Bayram namazında skandal ifadeler: "Keşke o savaşı kaybetseydik"

Bayram namazında skandal ifadeler: "Keşke o savaşı kaybetseydik"
Gaziantep'te bir camide kaydedilen görüntülerde bayram namazı için camiye gelen cemaate seslenen imam, Kurtuluş Savaşı'nı kastederek, "Keşke o savaşı kaybetseydik, sonra kazanıp Osmanlı'yı yeniden kurardık" dedi.

Gaziantep Şahinbey'de bayram namazına katılan bir vatandaş tarafından kaydedilen görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti. İyinacar Camii'ne bayram namazı için gelen vatandaşlar, imamın skandal ifadelerini sosyal medyada paylaştı.

Türk kurtuluş mücadelesinin dönüm noktaları olan İnönü ve Sakarya zaferleri için "Hepsi yalan" diyen imam, Kurtuluş Savaşı içinse, "Keşke kazanmasaydık." dedi.

BAYRAM NAMAZINDA SKANDAL

Şanlı Sakarya ve İnönü zaferleri için hepsi yalan diyen imam, şu ifadeleri kullandı:

"İnönü'de, Sakarya'da şöyle zafer kazandık, böyle zafer kazandık. Hepsi yalan. Keşke o savaşı kaybetseydik, sonra kazanıp Osmanlı'yı yeniden kurardık"

GAZİANTEP VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Bayram namazında kurtuluş mücadelesini keşke kazanmasaydık diyen imam hakkında Gaziantep Valiliği'nden açıklama geldi. 

Açıklamada: "İlimiz Şahinbey ilçesi İyinacar Camisinde bayram namazında yapılan vaazla ilgili sosyal medya ve basında yeralan haberler üzerine soruşturma başlatılmıştır." denildi.

AÇIĞA ALINDI

Gaziantep Valiliği hakkında soruşturma başlatılan imamın açığa alındığını duyurdu.

Açıklamada: "İlimiz Şahinbey ilçesi İyinacar Camisi'nde bayram namazında yapılan vaazla ilgili sosyal medya ve basında yer alan haberler üzerine idari soruşturma başlatılmış, ilgili görevli bu kapsamda açığa alınmıştır"  denildi.

İlgili Haberler