Bayramda havalar nasıl olacak? Bayramda hava nasıl olacak?

Bayramda havalar nasıl olacak? Bayramda hava nasıl olacak?
Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla beraber vatandaşlar Bayramda havalar nasıl olacak? Bayramda hava nasıl olacak? sorularının cevaplarını merak ederken beklenen haber Meteorolojiden geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bayramda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında olacağının tahmin edildiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada hava tahminini paylaştı. Geçtiğimiz hafta Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının etkisi yaşanırken, sıcak hava dalgası yarından itibaren etkisini kaybedecek.

Ülke geneli kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Cuma ve Cumartesi günleri ile Ramazan Bayramı boyunca hava sıcaklıkları yurt genelinde 10 ila 15 derece azalacak. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin altında seyredecek.

Marmara Bölgesi, Batı Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

bayramda-havalar-nasil-olacak.jpg

SERİN VE YAĞIŞLI HAVA GELİYOR

 Cuma ve Cumartesi günleri ile Ramazan Bayramı boyunca hava sıcaklıklarının yurdumuzun kuzey ve iç bölgelerinde hissedilir derecede (10-15 derece) olmak üzere yurt genelinde azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

SICAKLIK REKORU KIRAN İLLERİMİZ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, yurdun geçen hafta Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisi altında kaldığı hatırlatıldı.

Sıcak hava dalgası nedeniyle özellikle güney ve batı bölgelerinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin 10 ila 13 derece üzerinde seyrettiği ve uzun yıllar sonra Mayıs ayı en yüksek sıcaklık rekorlarının kırıldığı belirtilerek, "Sıcaklık rekoru kıran illerimiz ve ölçülen sıcaklıklar Eskişehir’de 35.3, Konya 35.0, Muğla 39.4, Manisa 40.6, Aydın 42.6, Denizli 39.1, Uşak 34.5, Afyonkarahisar 33.9, Isparta ve Burdur 35.4 ve Antalya'da 43.0 olarak kaydedilmiştir" denildi.