Koç: Sürmekte olan kaosu faiziyle yaşarız

Koç: Sürmekte olan kaosu faiziyle yaşarız
CHP’li Haluk Koç, temmuz ayından beri ülkede yaşananları “1980 öncesi” yıllara benzetti

’Kimseye emanet oy vermeyin’

Ankara Altındağ’da vatandaşlarla biraraya gelen Genel Başkan Yardımcısı Koç, “Hiçbir partinin baraj derdi yok. Bu nedenle artık emanet oy verilmemeli” dedi.

İstikrarsızlığın kaynağı olanların asla istikrar sağlayamayacağını belirten Koç, “İstikrara oy isteyen AKP, kutuplaşmayı derinleştirir” diye konuştu. 

 

Koç: Sürmekte olan kaosu faiziyle yaşarız

Seçim çalışmaları kapsamında, Ankara Altındağ’da vatandaşlarla bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, burada yaptığı konuşmada, temmuz ayının ortasından itibaren Türkiye’nin farklı bir tünele girdiğini, Suruç katliamı, Ceylanpınar’da iki polisin evinde şehit edilmesi, Dağlıca ve Iğdır saldırıları ile Ankara katliamını hatırlattı. Temmuz ayından beri ülkede yaşananları “1980 öncesine” benzeten Koç, “Niye geldik biz bu ortama, niye seçime gidiyoruz? Tek kişinin kişisel ihtirası yüzünden. Ama milletin iradesi çıktı. Olsun, ‘Biz bir daha yapalım.’ Yahu bu çarkıfelek mi, pas gelince çevirelim, ta ki o kişi kazanıncaya kadar” dedi.

Emanet oy vermeyin

Bugün hiçbir partinin baraj derdinin olmadığını belirten Koç, artık kimseye emanet oy verilmemesini istedi. Koalisyon hükümeti kurulsaydı CHP’ye 9 bakanlık düşeceğini anımsatan Koç, şöyle devam etti: “CHP’li bakanlar görevlerini hakkıyla yapacaklardı. Bakanlıklardan başlayarak soruşturmalar yavaş yavaş aydınlanmaya, hukuk yavaş yavaş zeminine oturmaya başlayacaktı. ’Bunun ucu sonunda bana dokunur, intihar mı edeceksin’söylemiyle koalisyon kurulması engellendi. Şimdi, ’Bize oy verin kaos olmasın’diyorlar. 13 yıldır iktidardalar. Eğer 1 Kasım’da da bu siyasi tablo devam ederse sürmekte olan kaosu faiziyle yaşarız. İstikrarsızlığın kaynağı olanlar asla istikrar sağlayamazlar. İstikrar için oy isteyen AKP, bugüne kadar istikrarsızlık için ne yaptıysa hiç şüpheniz olmasın aynısını yine yapar: Yani kutuplaşmayı derinleştirir, kavgayı körükler, ekonomiyi içinden çıkılmaz hale getirir.”