Bazı kuyumcular vatandaşı böyle soyuyor, altın alırken dikkat krizi fırsata çevirdiler

Bazı kuyumcular vatandaşı böyle soyuyor, altın alırken dikkat krizi fırsata çevirdiler
Son yaşanan ekonomik gelişmelerle beraber altın kendi rekorunu kırarken bugün gram altın 473 TL, çeyrek altın ise 770 TL seviyelerinden işlem görüyor. Piyasalarda altının azalmasıyla beraberde uyanık bazı kuyumcuların gram altını 450 TL’den alırken 500-550 TL arasında sattığı, çeyrek altını ise, 780 TL’den aldığı, 850-900 TL arasında sattığı iddia edildi.

Döviz ve altın kurlarında meydana gelen gelişmelerle beraber altın rekor üstüne rekor kırdı. Altının ons’u tarihinde ilk kez 2000 doları geçerken altında talep artışı yaşandı. Bu gelişmeyle beraber darphanenin talebe yetişemediği haberleri gelirken uyanık bazı kuyumcuların altını piyasanın çok üstünde fiyata sattığı iddia edildi.

“KUYUMCULARIN KEYFİNE Mİ KALDI BU İŞLER?”

İddiaya göre bazı illerde 473 TL seviyelerinden işlem gören gram altın 500-550 TL arasında satılırken 450 TL’den alınırken 770 TL seviyelerinden işlem gören çeyrek altın ise 780 TL’den bozulurken 850-900 TL arasında satılmakta. Duruma isyan eden vatandaşlar ise,  “Böyle bir saçmalık olur mu? Düğünümüz var. Artık her şeyde fiyatlar uçtu, çeyrek bile alamıyoruz. Paramız yetmiyor. Gram alacağız onda da kuyumcular kafasına göre fiyat veriyor. Yetkililer bu konuya müdahale etsin. Kuyumcuların keyfine mi kaldı bu işler?” ifadelerini kullandı.