Bebeğiyle korona virüse yakalanan anne kendisinden akan süte inanamadı

Bebeğiyle korona virüse yakalanan anne kendisinden akan süte inanamadı
Meksika'da bebeği ile birlikte korona virüse yakalandığı belirtilen 23 yaşındaki Anna Cortez'in sütünün yeşile döndüğü, 2 gün sonra da normalleştiği kaydedildi.

Bebeğiyle korona virüse yakalanan anne kendisinden akan süte inanamadı

Korona virüse ilişkin yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Meksika'nın Monterrey kentinde yaşayan yeni doğum yapmış 23 yaşındaki Anna Cortez ve bebeği, korona virüse yakalandı. Cortez, sütünün hastalıkla savaşırken yavaş yavaş açık yeşil renge döndüğünü ve sütünün normal renge dönmesinden iki gün sonra ise korona virüs testinin negatif çıktığını belirtti.

BEBEĞİ KORUYAN ANTİKORLAR OLABİLİR 

Anna Cortez yaptığı açıklamada uzman bir çocuk doktoruna danıştığını ve doktorun sütün rengine rağmen güvenli olduğuna dair kendisine güvence verdiğini ifade etti. Cortez, doktorunun kendisine yaptığı açıklamada, anne sütündeki renk değişikliğinin vücudun koronavirüsle savaşırken bebeği koruyan doğal antikorlar tarafından tetiklenmiş olabileceğini belirtti. 

"BESLENMESİNDE DE KAYNAKLANIYOR OLABİLİR" 

Konuyla ilgili açıklama yapan uzmanlar ise, yeşil rengin annenin beslenmesinden kaynaklanmış olabileceğini öne sürdü, ancak 23 yaşındaki kadın, yeme alışkanlıklarında hiçbir değişiklik olmadığını ve çok fazla yeşillik yemesine rağmen sütünün her zaman beyaz olduğunu ifade etti.  

Anna Cortez ise, "Aynı zamanda bir emzirme danışmanı olan kızımın çocuk doktoru ile konuştum ve annenin hastalandığında veya bebek hastalandığında anne sütünün değişip antikorlarla uyum sağladığını söyledi. Vücudunuz ne yaptığını bilir ve sütünüzdeki bir şeyi değiştiriyorsa, bunun nedeni vücudunuzun ihtiyacı olan şeydir" dedi.