Bedelli askerlik başvuru süresi uzatılacak mı? Son tarih

Bedelli askerlik başvuru süresi uzatılacak mı? Son tarih
Bedelli askerlik süresi ile ilgili her geçen gün yeni son dakika gelişmeleri geliyor. SİME-SEN Bedelli askerlik süresinin uzatılmasını gerektiğini söyledi. Peki, Bedelli askerlik başvuru süresi uzatılacak mı? Yarın belli olacak.

Bedelli askerlik başvuru süresinde son dakika! Bedelli askerlik süreleri uzatılacak mı? Heyecanlı bekleyiş sürerken başvuru süresinin uzatılıp uzatılmayacağı yarın yani 3 Kasım'da yapılacak toplantı sonrasında belli olacak. Tartışmalarına bugün de SİME-SEN Genel Başkanı Serdar Dursun'da katıldı. Dursun, bedelli askerlik başvuru süresinin makul bir kısa zaman daha uzatılması gerektiğini söyledi. "3 Ağustos'tan bugüne kadar bedelsiz askerlikte sevki yapılanlar göz önünde bulundurulduğunda, şu anda 1 haftada 300 bin kişinin daha sevkinin yapılması zorunluluğu ortaya çıktı. '24 saat çalışma' denildi. Ancak istatistiklere bakıldığında bu sevklerin 24 saat esası ile dahil yapılma ve belirtilen tarihe yetişme imkanı yok görünüyor. Bedelli askerlik süresinin makul bir kısa zaman daha uzatılması gerekiyor. Bu uzatılma, hem şubelerdeki çalışanların hem, Milli Savunma Bakanlığı’nın hem de başvuruda bulunan ve bulunacak vatandaşların kesinlikle faydasına olacak bir ihtiyaçtır. Süre uzatılırsa problem ortadan kalkacaktır." 

BEDELLİ CELP DÖNEMLERİ

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU SÜRESİ SON GÜN TARİHİ NE ZAMAN?

Başvurular 3 Kasım 2018 tarihinde sonlanacağı bildirildi. Bedelli askerlik başvuru kılavuzu asal.msb.gov.tr adresinden yayınlandı. 

1.  E-Devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden alınacak barkodlu ödeme belgesinin çıktısı ve Nüfus Hüviyet Cüzdanı ile birlikte bu belgede belirtilen banka şubelerinden herhangi birine giderek söz konusu bedeli yatıracak.

2. Barkodlu ödeme belgesi ve bedelin yatırılmasını müteakip bankadan alınacak üç (3) adet banka dekontunun aslı ile birlikte en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığına bizzat başvurulması gerekecek.

BEDELLİ CELP DÖNEMLERİ

Bedelli askerlik ile ilgili en önemli soruların başında celp dönemlerinin belli olup olmadığı.  İlk üç celp döneminde silah altına alınan adayların sevk tarihleri ve birlikleri E-devlet üzerinden adayların bilgisine sunulmuştu. İlk celp döneminde silah altına alınan adaylar askerlik görevini tamamladı. 5 Ekim tarihinde terhis olan adayların ardından 6 ekim tarihinde ikinci celp döneminde silah altına alınacak olan adaylar birliklerine teslim olmaya başladı. 3. celp döneminde silah altına alınacak olan adaylar ise 27 Ekim tarihinden itibaren tertip edildikleri birliklere teslim olacak. 4. celp dönemi ise 3 Kasım'da Bedelli askerlik başvurularının sona ermesinin ardından belli olacak.

İlgili Haberler