Bekçi alımı ne zaman saat kaçta yapılacak?

Bekçi alımı ne zaman saat kaçta yapılacak?
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün duyurduğu 10 bin bekçi alımı ne zaman saat kaçta yapılacak? Binlerce vatandaş mülakat sonuçlarının ardından atama duyurusunu bekliyor. İşte detaylar...

Bekçi olmak isteyen binlerce vatandaş mülakat sınav sonuçlarının da açıklanmasının hemen ardından bekçi alımı atamaları ne zaman ve saat kaçta yapılacağını merak eder hale geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde 10 bin bekçi alacağını duyurmuştu. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile de Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Peki bekçi alımı nasıl yapılacak?

BEKÇİ ALIMI ATAMASI NE ZAMAN?

Bekçi alımı atama tarihi henüz belli olmadı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından duyurulunca haber sitemizde de yer alacaktır. EGM, taşra teşkilatına 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdası yapıldı.

BEKÇİ MAAŞI NE KADAR

2018 yılında ortalama olarak aylık bekçi maaşlarının başlangıç 3 bin lira civarında olduğu ifade edilirken, tutarın bekçinin görev yaptığı bölgenin nüfus olarak büyüklüğü ve ilin terör durumuna göre değişiklik gösterdiği açıklandı. Çocuk ve aile yardımı ile de maaşların daha da artması bekleniyor.

BEKÇİ ÇALIŞMA SAATLERİ

Türkiye geneli çarşı ve mahalle bekçilerinin genel olarak akşam saat: 18.00 - 19.00 itibari ile göreve başladığı ve 12 saat boyunca sabah: 06.00 - 07.00 surlarına kadar çalıştığı belirtildi. Ancak bu saatlerin çalışılan yere göre değişiklik gösterdiği ifade ediliyor. Gündüz çalışmayan bekçiler, akşam üstü göreve başlamasıyla, gece boyunca çalışır ve sabah saatlerinde güneşin aydınlanması ile de görevini bitirir.