Belediye Başkanının korona testi talebi reddedildi

Belediye Başkanının korona testi talebi reddedildi
Çorum Sungurlu'da bir apartmanın korona virüs nedeniyle karantinaya alındı. Karantinadaki apartmanda bir belediye çalışanı olduğunun tespit edilmesinin ardından Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, personelin 13 çalışma arkadaşı için de test yapılmasını istedi. Başkanın talebi reddedildi.

Çorum’un Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, belediye personeline korona virüsü testi yapılması taleplerinin, Sungurlu İlçe Sağlık Müdürü Uğur Gül tarafından reddedildiğini söyledi. Şahiner, İlçe Sağlık Müdürü Uğur Gül’e tepki göstererek, "Biz üzerimize düşeni yapıyoruz, herkes de sorumluluğunu yerine getirsin aksi takdirde bu vebalden kimse kurtulamaz" dedi.

Sungurlu’da bir apartmanda yaşayan 4 kişinin testinin pozitif çıkması üzerine 24 dairelik apartmanın karantina altına alındığını ifade eden İYİ Partili Şahiner "Bu apartmanda belediyemiz de çalışan bir personelimiz de yer almaktadır. Biz de doğal olarak bu arkadaşımızın birlikte çalıştığı 13 personelimize test yapılmasını istedik." açıklamasını yaptı.

İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün bu tavrının altında yatan nedenlerin sorgulanması gerektiğini vurgulayan Şahiner, 350 personeli olan ve aylardır korona virüse karşı mücadele eden belediyenin böyle bir uygulamaya maruz bırakılmasının ‘utanç verici’ olduğunu ifade etti.

Şahiner "Anne ve babasının testleri pozitif çıkan bir personelimiz ateşlenerek hastaneye kaldırıldı. Test sonucu negatif çıkan personelimizle birlikte beraber çalışan 13 personelimize test yapılmasını talep ettik fakat maalesef başaramadık." dedi.