Belediye işçileri Bakırköy Meydanı'nda hakları için direniyor

Belediye işçileri Bakırköy Meydanı'nda hakları için direniyor
Bakırköy AKP Grup Sözcüsü Halit Cebeci, Bakırköy Belediye Meclisi'nde yaklaşık 3 yıldır toplu sözleşme hakları için çeşitli eylemler yapanların, 18 gündür meydanda direniş çadırı kurduğunu belirterek işçilerin sorunlarını dile getirdi.

AKP bankamatikçi memurları sordu

Yurt Haber Ajansı''nın haberine göre, Bakırköy AKP Grup Sözcüsü Halit Cebeci, Eylül ayı ikinci birleşiminde 18 gündür meydanda direniş çadırı kuran belediye işçilerini sordu.

Bakırköy Belediyesi’nde uzun süredir devam eden işçilerinin haklı mücadelesini yakından takip ettiklerini dile getiren Halit Cebeci, her fırsatta ‘Hak, hukuk, adalet, eşitlik ve halkların kardeşliği’ gibi beylik ifadeler kullananların haktan, hukuktan ve en önemlisi halktan yana olduğunu görmediklerini söyledi.

Halit Cebeci, 3 yıldır yapılmayan toplu sözleşmesini, artan hak kayıplarını, kısa çalışma ödeneğini, yiyecek paralarının 5 TL''ye düşürülmesini, yazlık kışlık kıyafet verilmemesini dile getirerek " Bu taleplerin idarece karşılanmıyor. Bu durumlar işçiler tarafından da bir baskı aracı olarak kullanılmaya başlanıyor" dedi.

“ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”

Cebeci, gelinen noktada toplu sözleşmelerinin yaparak işçi barışının sağlanması, hak, hukuk, adalet, demokrasi ve Atatürk söylemlerinin lafta değil icraatta olmasının en büyük temennileri olduğunu belirtti.

Cebeci, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun geçtiğimiz yıl yine çalışanların yaptığı bir eyleme katılarak “Bu belediyede çalışmadan maaş alanlar var. Çalışanların yüzde 65’i sadece maaş alıyor” ifadelerini hatırlatarak, aynı ifadeleri işçi temsilcilerinin de kullandığını söyleyerek, bankamatik diye tabir edilen çalışmadan maaş alanları sordu.

Gerçekten emek veren, çalışan, üreten, değer ortaya koyan işçilere desteklerinin tam olduğunu ve devam edeceğini belirten Cebeci, faaliyet raporlarında da yer alan gerçekleşen gider bütçesinin 90’ının işçi maaşı olduğunu ve belediyenin adeta kamburu haline gelen bu sorunun aydınlatılmasını isteyerek, bu şekilde yönetilen bir belediyenin hizmet üretmesi ve ilçe halkının konforunu yükseltmesinin söz konusu olmayacağını söyledi.

Nitekim ödeneksizlikten yapılamayan at ve üstyapı çalışmaları neticesinde Bakırköy’ün içler acısı halinin ortada olduğunu belirterek soran Halit Cebeci sordu;

1- Bakırköy Belediyesinde toplam kaç kişi çalışmaktadır?

2- Bu çalışanların içerisinde iddia edildiği gibi bankamatik işçi veya memur var mıdır? Varsa çalışanlara oranı nedir?

3- kamuoyunda iddia edildiği gibi 3 yıldır Toplu sözleşme yapılamamış mıdır yapamam ise gerekçeleri nelerdir Bakırköy Halk ile paylaşabilir misiniz?

4- işçi yemek ücretlerinin 5 TL''ye düşürüldü bilgisi doğru mudur? Doğruysa makul mantıklı bir nedeni var mıdır?

5- işçilerin yazlık ve kışlık kıyafetlerinin dağıtılmadığı ve soyunma kabinlerinin olmadı doğru mudur? Doğru ise bu konuyla ilgili alınan tedbirleriniz var mıdır?

6- iş ve işçi barışı sağlanamayan, onların özlük haklarını vermeyen bir belediyeyi yönetmeyi düşünüyorsunuz?