Belirtileri korona ile aynı. Chikungunya için kırmızı alarm. Hızla yayılıyor

Belirtileri korona ile aynı. Chikungunya için kırmızı alarm. Hızla yayılıyor
Tüm dünya korona virüs ile mücadele durumundayken, Sudan’ın Batı Darfur eyaletinde Chikungunya ateşi (CHIKV) hastalığının yayılma riski nedeniyle acil durum ilan edildi. Eyalette kesinleşmiş 41 vaka tespit edildiği açıklandı.

AA’da yer alan habere göre, Sudan’ın Batı Darfur eyaletinde, Chikungunya ateşi (CHIKV) hastalığının yayılma riski nedeniyle acil durum ilan edildi.

ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Sudan Sağlık Bakanlığı, eyalette kesinleşmiş 41 vaka tespit edildiğini, hastaların tedavi edilebileceği yer, ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı yaşandığını duyurdu. Sudan resmi haber ajansı SUNA’ya göre, Batı Darfur Eyalet Valisi Muhammed Abdullah ed-Duma, salgınla mücadele amacıyla acil durum ilan edildiğini belirtti.

SİVRİSİNEKLERDEN BULAŞIYOR

Çöplerin toplanması, su birikintilerinin ıslahı gibi çevre temizlik tedbirlerini aldıklarını ifade eden Duma, yağmurlar nedeniyle hastalığın yayılma fırsatı bulduğunu kaydetti. Sivrisinekler yoluyla bulaşan hastalık ateş, eklem, kas, baş ağrıları, bulantı, yorgunluk ve döküntü gibi belirtiler gösteriyor.

BELİRTİLERİ NELER?

Sivrisinekler yoluyla bulaşan hastalık ateş, eklem, kas, baş ağrıları, bulantı, yorgunluk ve döküntü gibi belirtiler gösteriyor. Çoğunlukla Afrika, Asya kıtasında görülen CHIKV enfeksiyonunun henüz herhangi bir aşı ya da ilacı bulunmazken semptomların hafifletilmesine yardımcı tedaviler uygulanıyor.