Ben bir AKP’liyim ama şunu itiraf etmek zorundayım. Sonunda AKP’liler de isyan etti

Ben bir AKP’liyim ama şunu itiraf etmek zorundayım. Sonunda AKP’liler de isyan etti
AKP’li olduğunu söyleyen Emin Adanur’un Twitter’dan attığı kongre mesajı sosyal medyada gündem oldu. Kabine toplantısının ardından gelen yasakları eleştiren Adanur, "Kongreler bittikten sonra mı sokağa çıkmak yasak oldu?" diye sordu.

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin risk haritasının neredeyse tamamının kırmızıya döndüğünü açıklayarak sokağa çıkma yasağı kısıtlamalarının geri getirildiğini açıkladı.

Erdoğan’ın açıklamaları sosyal medyada gündem olurken, Twitter’da AKP’li olduğunu belirten ve kendini "girişimci" olarak tanıtan Emin Adanur isimli bir vatandaş, yasaklara tepki gösterdi.

AKP’nin kongrelerini hatırlatan ve AKP’li olduğunu ancak bu soruyu sormazsa kendisini insanlık suçu işlemiş gibi göreceğini belirten Adanur, "Kongreler bittikten sonra mı sokağa çıkmak yasak oldu?" diye sordu.

Emin Adanur, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Ben Akpartiliyim ama bunu sormazsam kendimi insanlık suçu işlemiş gibi göreceğim; Kongreleri bitirdikten sonra mı sokağa çıkmak yasak oldu? Ramazan ayı esnaf için çok önemli, artık bunu bile göremeyecek kadar uzaklaştınız mı halktan? Sanırım artık aynı düşünmüyoruz.."

LEBALEB KONGRELER

AKP’nin il kongreleri büyük kalabalıklar eşliğinde gerçekleştirilmiş, bazı illerdeki kongrelere Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat kendi katılmıştı. Korona virüs salgının riskli seviyelere ulaştığı Karadeniz illerinde gerçekleştirilen bir kongrede Erdoğan’ın kongre salonundaki kalabalık için övgüde bulunarak "Lebaleb" kelimesini kullanması dikkat çekmişti.

AKP’nin 7. Olağan Büyük Kongresi’nde de benzeri görüntüler oluşmuştu. Erdoğan kongre önünde toplanan binlerce vatandaşa otobüsten seslenmiş kongre salonunda da görüntülenen sosyal mesafesiz kalabalık tartışmalara neden olmuştu.

 

İlgili Haberler