Memleketin ocağına incir ağacı diktiler. Bereketli topraklara sahip tarım ülkesiydik, incirin tanesi 13 lira oldu

Memleketin ocağına incir ağacı diktiler. Bereketli topraklara sahip tarım ülkesiydik, incirin tanesi 13 lira oldu
İktidarın ekonomi politikaları sonucu durdurulamaz bir hal alan enflasyonla birlikte artan fiyatlardan incir de nasibini aldı. Kilosu 150 ile 160 TL arasında satılan incirin, tane fiyatı 13 lira 12 kuruşa denk geldi. Fiyatı görenler isyan etti.

İstanbul''da kilosu 159 lira 98 kuruşa satışa çıkan incirin fiyatı sosyal medyanın da en çok konuşulan konularından oldu. Bereketli topraklara sahip tarım ülkesi olan Türkiye''de incirin tanesi 13 liraya denk gelmesi yaşanılan ekonomik krizin ulaştığı noktayı gözler önüne serdi.

TÜİK''İN TÖRPÜLENMİŞ RAKAMLARI 

Marketlerde fiyatlar günden güne akıl almaz şekilde artarken, Türkiye İstatistik Kurumu son açıkladığı verilerinde tüketici fiyatlarının haziranda aylık bazda yüzde 4,95 arttığını, yıllık bazda enflasyonun yüzde 78,62 olduğunu duyurdu.

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise açıklamasında tüketici fiyat endeksinin haziranda yüzde 8,31 arttığını bu dönemde yıllık enflasyonun ise yüzde 175,55 olduğunu açıkladı. Ocak ve Haziran arasındaki 6 aylık fiyat artışı ise yüzde 71,43 olarak hesaplandı. 
 

İlgili Haberler