Beşiktaş yönetiminden Erman Kunter'e büyük ayıp. Kunter yerine Hidayet Türkoğlu'nu desteklediler

Beşiktaş yönetiminden Erman Kunter'e büyük ayıp. Kunter yerine Hidayet Türkoğlu'nu desteklediler
Beşiktaş Kulübü’nün, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun başkanlık seçimlerinde Siyah Beyazlı takımın eski başantrenörü Erman Kunter yerine, mevcut başkan Hidayet Türkoğlu’nu desteklediği ortaya çıktı.

BirGün yazarı Müslüm Gülhan, 4 Kasım Perşembe günü yapılan Türkiye Basketbol Federasyonu başkanlık seçimindeki flaş detayı yazdı.

Gülhan, “BJK, Erman’ı desteklemedi” adlı yazısında; üç adaylı başkanlık seçiminde Siyah Beyazlı camianın uzun yıllar Beşiktaş’ta sporcu, takım kaptanı ve antrenör olarak görev yapan, kupalar kazandıran Erman Kunter yerine Hidayet Türkoğlu’nu desteklediğini açıkladı.

"BEŞİKTAŞ, KUNTER YERİNE TÜRKOĞLU''NU DESTEKLEDİ"

Gülhan yazısında, “Bilindiği üzere Erman Kunter çok uzun yıllar Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nde sporcu olmasıyla birlikte, takım kaptanı ve antrenör olarak görev yapmış biridir. Ve Beşiktaş’a kupalar kazandırmış bir spor insanıdır. Fakat, ne hikmetse BJK genel kurul delegeleri Erman Kunter’i değil de Hidayet Türkoğlu’nu desteklediler. Burayı anlamak gerçekten zor… Ve üstelik bir de kör göze parmak sokarcasına hatıra fotoğrafı çektirdiler.” İfadelerini kullandı.

TÜRKOĞLU 108 OYLA YENİDEN BAŞKAN OLMUŞTU

Yapılan seçimlerde Hidayet Türkoğlu haricinde Erman Kunter ve Harun Erdenay da başkanlık için yarışmış, genel kurulda 171 delege oy kullanılmıştı. Mevcut başkan Türkoğlu, oyların 108''ini alarak ikinci kez bu göreve getirilmiş oldu. Diğer adaylardan Harun Erdenay 42, Erman Kunter ise 21 oyda kaldı.

Toplantıya Beşiktaş adına; Genel Sekreter ve İcra Kurulu Başkanımız Ahmet Mesut Urgancılar, Sayman, Sosyal Tesisler Sorumlusu Berkan Gocay, Basketbol ve Gayrimenkul Geliştirme Sorumlusu Umut Şenol katıldı.

İŞTE O GÜNE AİT FOTOĞRAFLAR: