Beşiktaş yeni teknik direktörünü açıkladı: Kim bu Valerien İsmael? Beşiktaş'a yakışıyor mu?

Beşiktaş yeni teknik direktörünü açıkladı: Kim bu Valerien İsmael? Beşiktaş'a yakışıyor mu?
Beşiktaş'ta gece yarısı yeni teknik direktör haberi gündemi değiştirdi. Kısa süre sonra Ceyhun Kazancı, anlaştığını açıkladı. Peki kim bu Valerien İsmael? 

Beşiktaş''ta şaşırtıcı gelişmeler yaşanıyor.

Siyah beyazlı takımın Hatayspor''la 1-1 berabere kaldığı maçtan sonra gece yarısı bir haber gündeme bomba gibi düştü. Beşiktaş''ın Fransız teknik direktör Valerien İsmael''le anlaştığı iddia edildi. Hatta Türkiye''ye hemen gelebileceği de bildirildi.

Kısa süre sonra Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı, Fanatik''ten Orhan Yıldırım''a Valerien İsmael''i doğruladı. Hatta anlaştığını, başkan Ahmet Nur Çebi''nin onay vermesi halinde bu hafta içinde geleceğini, Trabzonspor maçında da takımın başında olabileceğini açıkladı.

Haber, Beşiktaşlı taraftarlar arasında şaşkınlık yarattı.

Herkes hemen Valerien İsmael''i araştırmaya başladı.

KİM BU VALERİEN İSMAEL?

Peki kim bu Valerien İsmael? Hangi takımlarda teknik direktörlük yapmış, hangi başarılara ulaşmış?

Öyle ya; Beşiktaş''ın başına geçmek için başarılı bir hoca olmak gerekmiyor mu?

Gerçekler ortada... 46 yaşındaki Valerien İsmael''in teknik direktör olarak hiç bir başarısı yok. Hatta başarısızlığı var; o nedenle de fazla çalışmamamış zaten.

28 Eylül 1975 doğumlu. Karayipler''deki Fransız sömürgesi bir ada ülkesi olan Guadeloupe asıllı. Fransa''nın Strasbourg kentinde doğmuş.

Strasbourg, Crystal Palace, Lens, Werder Bremen, Bayern Münih, Hannover''de oynamış. Ardından da teknik direktörlüğe adımını atmış. 

2014-2015''te Almanya 2. liginde Nürnberg''de sadece 14 maçta görevde kalabilmiş. takım 4 galibiyet, 2 beraberlik, 8 mağlubiyet almış.

2016-2017''de bu kez Bundesliga''da Wolfsburg''un başına geçmiş. 17 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik, 10 yenilgi alınca yollar ayrılmış.

Bir süre boşta kaldıktan sonra Avusturya''nın LASK Linz takımında işbaşı yapmış. 44 maçta 26 galibiyet, 6 beraberlik, 12 mağlubiyetten sonra ayrılmış.

2020-2021''de bu kez İngiltere''de Championship takımlarından Barnsley''de 41 maçta 23 galibiyet, 6 beraberlik 12 mağlubiyetten sonra yine Championspip''te West Bromwich Albion''da 28 maçta çalışabilmiş. 12 galibiyet, 9 beraberlik 7 mağlubiyet sonrası oradan da yolları ayrılmış.

Haberlere göre yıllık 700 bin euroya evet demiş Beşiktaş''a. Hemen gelebilirmiş!

Gelmez mi? Beşiktaş''ın başına hiçbir başarısı bulunmayan, çalıştığı takımlarda uzun süre kalamayan bir teknik adamı kim yakıştırmış ki?

Türkiye''de ondan çok daha iyileri var. Beşiktaşlı eski futbolcular var mesela. 

Böyle bir ismi Beşiktaş''ın teknik direktörlüğü için düşünmek ayıp değil mi? Bence o sportif direktörün futbol bilgisi tartışılmalı, eğer yönetim bunu kabul ederse pes yani.